IndyCar

Indycar: Analyse Indy 500 2021


2021 McLaughlin
McLaughlin beste rookie dit jaar. Had zelf iets meer verwacht.

Team Penske
Team Penske zat er vanaf het begin van de trainingen en kwalificaties niet echt goed bij. Zelfs geen auto's in de Fast Nine. Ondanks een 20e plek deed rookie Scott McLaughlin beter dan verwacht. Betrouwbaar en snel. Jammer van het te snel rijden in de pitlane. Na de neutralisatie voor het incident met Graham Rahal bevond de Nieuw Zeelandse rookie zich zelfs in negende positie. Maar ondanks deze handicap toch de beste rookie van 2021. En dit was ook het doel bij Team Penske. Missie volbracht. Een prachtige wedstrijd van de Fransman Simon Pagenaud die de afgelopen jaren meermaals op de wip gestaan heeft maar met dit resultaat zeker weer zijn zitje zal weten te behouden. Als 26e gestart en als derde geëindigd.

2021 Power
Over de gehele linie een teleurstellend optreden van Will Power.

In de 127e ronde vond de Fransman de aansluiting bij de Top 10. In de 176e ronde maakte hij zijn laatste brandstofstop die hem vooraan bracht. Pagenaud verklaarde gisteren dat hij in de slotfase over een auto beschikte die eindelijk aan de wedstrijd in staat was om te winnen maar dat hijzelf te laat de aanval op de koplopers had ingezet. Het optreden van Will Power was over de gehele maand mei niet bepaald indrukwekkend te noemen. Met de hakken over de sloot gekwalificeerd. Een inhaaljacht die onbeloond beleef. Spinde als een rookie bij het ingaan van de pitlane en als laatste geëindigd. Mag blij zijn dat hij op tijd zijn contract bij Penske heeft weten te vernieuwen. Verder een kleurloze wedstrijd van Josef Newgarden. Het aan team Penske gelieerde Paretta Motorsport met Simona de Silvestro kwam niet boven P20 uit. De vrouwelijke pitcrew van Simona had beter verdiend. De meisjes deden het in de heksenketel van de Speedway uitstekend.


2021 Speedway bezoek
Vrijwel alle coureurs gingen zaterdagmiddag in Indianapolis bij de fans even op huisbezoek. Komt Rinus ineens aan je deur....


Team Arrow SP
Pato O'Ward zal weer een jaar moeten wachten om een kans op de zege te maken. Deed het uitstekend evenals Felix Rosenqvist die net als Sato op een neutralisatie gokte. Mooie wedstrijd van Juan Pablo Montoya die als negende wist te eindigen. Met drie auto's in de Top 11 een uitstekend resultaat voor Arrow SP zonder meer. Pat O'Ward bevestigde dat de auto's over onvoldoende snelheid beschikten om de Indy 500 inderdaad te kunnen winnen.

2021 RHR
Matige voorstelling van Andretti Autosport

Andretti Autosport
Teleurstellend en kleurloos resultaat. Zeker na het optreden van Colton Herta in de openingsfase. Veranderingen in de afstellingen hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat het met Herta alleen neerwaarts i.p.v. opwaarts ging. Leek een gedegen concurrent voor VeeKay maar verdween volledig uit beeld. Om van Alexander Rossi nog maar te zwijgen. Rossi's wedstrijd begon slecht en eindigde dienovereenkomstig evenals die van Marco Andretti die door gebrek aan snelheid te langzaam in de rondte reed. De technische partnership met Meyer Shank Racing was één van de weinige lichtpunten voor Andretti Autosport afgelopen weekend.

2021 Sage Karam
Sage Karam kan eigenlijk veel meer dan zijn resultaten de afgelopen jaren hebben laten zien. Verdient een tweede kans.

Dreyer#Reinbold
Sage Karam. Door de betrokkenheid bij Justin Wilson's crash in 2015 op Pocono nooit meer echt goed uit de verf gekomen helaas. Beschikt over voldoende talent maar helaas een behoorlijke knak in zijn carrière. Wat hij op Indianapolis afgelopen zondag liet zien verdient alle respect. Zevende algemeen. Prima resultaat. Houdt zich nu bezig met de Rallycross in de VS. Verdient absoluut een tweede kans.

2021 Crash Rahal
Een beschamende afgang voor RLL. Zowel Graham Rahal beschikten over de wapens om de wedstrijd te kunnen winnen.

Rahal Letterman Lanigan.
Een slordig gemonteerd wiel had voor zowel Graham Rahal als Conor Daly serieuze gevolgen kunnen hebben. Graham was terecht woedend. Beschikte over een auto die zeker goed was voor de overwinning zoals Takuma Sato bewees. Speculeren op een yellow leverde weinig op. Goede wedstrijd van Santino Ferrucci die echt keuzes moet gaan maken. Wil nu weer terug naar Indycar.....

2021 Paretta Motorsport
De pitcrew van Simona de Silvestro functioneerde beter dan haar bestuurster.

A.J. Foyt Racing
Parttimer JR Hildebrand versloeg zijn teamgenoten Sebastien Bourdais en Dalton Kellett met glans. Een 15e plek algemeen. Bourdais reed de gehele meimaand op de Speedway kleurloos in de rondte en zijn jonge teamgenoot Dalton Kellett is hongerig genoeg om te leren maar beschikt over te weinig snelheid. Jammer dat we de knotsgekke JR Hildebrand niet meer in actie zien. Na het banket van gisteravond met zijn Chevrolet weer aan de lange terugreis naar Ohio begonnen.

Dale Coyne/Rick Ware Racing.
Kleurloze wedstrijd van rookie Pietro Fittipaldi. Was niet tegen Scott McLaughlin opgewassen.

2021 Achterhoede
Mooie gevechten in de achterhoede.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet