Formula 4

Spaans F4: Enric Bordás in Navarra geduchte concurrent voor Dilano van 't Hoff

hoff
Dilano van 't Hoff

Pech Enric Bordás, winst voor Dilano van 't Hoff
Op basis van de tweede kwalificatie mocht Bordás dus opnieuw op poleposition plaatsnemen, gevolgd door Van 't Hoff, Ogaard, Degnbol, Oliviera, Ryabov, Maksim Arkhangelskiy, Molina, Michl en Maciá.

race 3
Top vier

Dit keer had Van 't Hoff geen problemen bij de start en sloot op korte afstand achter Bordás op de tweede plek aan. Koen kon een hoge klassering meteen vergeten want de Nederlander stuurde zijn auto voor een stop richting de pits. Geruime tijd bleef de volgorde ongewijzigd met slechts kleine verschillen tussen de top vier, bestaande uit Bordás, Van 't Hoff, Degnbol en Ogaard, op iets grotere afstand gevolgd door een goed vertrokken Molina. Terwijl Oliviera uit de top zes wegviel, meldde zich daar zeer nadrukkelijk Maciá, de nummer twee van de tweede wedstrijd.

macia
Daniel Maciá

Bij de negende doorkomst mocht de safetycar weer voor het veld plaatsnemen toen de vanaf de laatste plek vertrokken Kelstrup zijn auto in de grindbak parkeerde. Bij de herstart waren er nog drie minuten en één ronde te gaan en dus werd het weer een sprint richting de finish. Bordás behield de leiding, maar nog voor de ronde voltooid was, viel de leider plotseling stil en was zijn race over. Van 't Hoff kreeg daarmee de koppositie in de schoot geworpen en stond die uiteraard ook niet meer af zodat de MP Motorsport-piloot voor de eerste keer dit weekend en de derde keer dit seizoen de volle punten voor het kampioenschap pakte. Ook Degnbol en Ogaard lieten zich niet meer verrassen en completeerden het podium, al moest de laatste zich nog wel flink verdedigen tegen een aanstormende Maciá, die daarmee vanaf zijn tiende startplek als vierde eindigde. Overigens eindigde de wedstrijd niet met de finishvlag maar met code rood omdat Ryabov en Abramczyck het nodig vonden om in de laatste ronde elkaar in de wielen te rijden en als gevolg daarvan midden op de baan bleven staan. Koen wist na zin pitstop vanaf de laatste plaats nog op te klimmen naar plek 18, terwijl De Heus als 21ste werd geklasseerd.

r3 hoff na finish
Dilano van 't Hoff

Hoewel het tussenklassement voor het kampioenschap nog niet is opgemaakt, is duidelijk dat Van 't Hoff na twee overwinningen en een tweede plaats in Spa, en nu een zege, een tweede en een vierde plaats, de leiding stevig in handen heeft. Bordás heeft echter in Navarra zijn snelheid getoond en kan het de Nederlander bij de volgende ronde op Autodromo Internacional Algarve (17 en 18 juli) flink lastig gaan maken.

r3 podium
Podium race drie

Uitslag race 3, 25 minuten en 1 ronde
1. Dilano van 't Hoff, MP Motorsport
2. Noah Degnbol, MP Motorsport
3. Sebastian Ogaard, Campos Racing
4. Daniel Maciá, Formula de Campeones
5. Gil Molina, MP Motorsport
6. Maksim Arkhangelskiy, Drivex
7. Alex Dunne, Pinnacle Motorsport
8. Manuel Espirito Santo, MP Motorsport
9. Josep Maria Marti, Campos Racing
10. Noam Abramczyck, Drivex
18. Rik Koen, MP Motorsport
21. Emely de Heus, MP Motorsport
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet