Formula 4

Spaans F4: Enric Bordás in Navarra geduchte concurrent voor Dilano van 't Hoff

q2 Bordas
Enric Bordás

Kwalificatie twee
De op zondagochtend verreden tweede kwalificatie, die de startopstelling voor de afsluitende derde race moest bepalen, werd verstoord door een code rood, vijf minuten voor het einde en juist op het moment dat diverse rijders aan hun snelle ronde wilden beginnen. Van 't Hoff leek een van de slachtoffers te worden, maar toen de kwalificatie werd hervat wist de Nederlander zich in zijn slotronde op te werken van plek 17 naar twee. Koen bleef echter steken op plek vijftien en De Heus op 23. Grootste slachtoffer was Kelstrup, de nummer drie van race één, die als veroorzaker van de rode vlag helemaal geen tijd op de klokken kreeg. Net als in kwalificatie één werden er ook weer de nodige tijden geschrapt wegens het overschrijden van de track limits. Een van de slachtoffers hiervan was Josep Maria Marti die daarmee zijn tweede kwalificatiepositie zag worden omgezet in plek 21! De snelste tijd kwam uiteindelijk op naam van Bordás, voor Van 't Hoff, Ogaard, Degnbol, Oliviera, Ryabov, Maksim Arkhangelskiy (Drivex), Gil Molina (MP Motorsport) en Oliver Michl (Teo Martin Motorsport), terwijl Maciá de top tien completeerde.

r2 start
De start

Weer Enric Bordás
In race twee mocht Bordás van poleposition beginnen, met Van 't Hoff op twee en daarachter Maciá, Ogaard, Degnbol, Jenic, Kelstrup, Espirito Santo, Marti en Oliviera. Koen bezette startplek dertien en De Heus 23.

r2 strijd
De kopgroep

Net als in race één was Van 't Hoff zeer slecht weg en viel achter Bordás, Maciá, Degnbol en Ogaard terug naar plek vijf. Na een paar bochten had de Nederlander alweer een plaats goedgemaakt en lag op plek vier, toen achterin het veld het nodige misging en de safetycar in de baan verscheen. Bij de crash waren Lola Lovinfosse, Branden Lee Oxley, Vladiskav Ryabov, Oliver Michl, Alejandro Garcia en Oscar Santiago Trisini betrokken, waarbij alleen de laatste twee niet meer verder konden.

r2 bordas macia
Enric Bodás en Daniel Maciá

Toen de safetycar voor het veld verdween waren er nog maar vijf minuten en één ronde te racen over en dus werd het een sprint richting de finish. Opnieuw was Van 't Hoff heel slecht weg waardoor er meteen een groot gat was richting de drie leiders. De twee Formula de Campeones-teamgenoten maakten het elkaar nog wel moeilijk, maar uiteindelijk ging de winst toch voor de tweede keer dit weekend naar Bordás, voor Maciá. Degnbol kon wel aanhaken maar vormde geen echte bedreiging en maakte het podium compleet. Van 't Hoff reed zich snel los van zijn achtervolgers, liet de snelste raceronde noteren, maar het gat naar de top drie was te groot en dus eindigde de Nederlander voor het eerst in vijf races buiten het podium.

heus
Emely de Heus

De in eerste instantie op een vierde plaats rijdende Kelstrup kon Ogaard en Espirito Santo niet achter zich houden en passeerde als zevende de finish. Koen leek zich vanaf plek dertien opnieuw in de top tien te rijden. De Nederlander viel echter in de laatste paar ronden terug naar plek veertien. De Heus zag als 21ste de vlag.

r2 podium.01
Podium

Uitslag race 2, 18 minuten en 1 ronde
1. Enric Bordás, Formula de Campeones
2. Daniel Maciá, Formula de Campeones
3. Noah Degnbol, MP Motorsport
4. Dilano van 't Hoff, MP Motorsport
5. Sebastian Ogaard, Campos Racing
6. Manuel Espirito Santo, MP Motorsport
7. Georg Kelstrup, MP Motorsport
8. Filip Jenic, Teo Martin Motorsport
9. Suleiman Zanfari, MP Motorsport
10. Guilherme Oliviera, Drivex
14. Rik Koen, MP Motorsport
21. Emely de Heus, MP Motorsport
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet