A1GP

A1GP: Kaartverkoop Grand Prix Zandvoort van start

De kaartverkoop voor de tweede A1 Grand Prix van Zandvoort is vandaag van start gegaan. De openingsrace van het derde seizoen A1 GP zal tussen 28 en 30 september 2007 op het duinencircuit verreden worden

Tekst: Marc Kok

Vorig jaar was de A1 GP op Zandvoort een enorm succes. Ondanks de late afzegging van Jos Verstappen genoten tienduizenden toeschouwers van een prachtige wedstrijd en een bijna-zege van Jeroen Bleekemolen. Op de zondag lieten dik 80.000 – veelal in oranje gehulde – autosportfans de duintoppen schudden van extase.

achter_a1_5734

Snel uitverkocht in 2006
De race van 2006 was in een mum van tijd uitverkocht. Fans die voor de komende editie een kaartje willen hebben, kunnen dus het best zo snel mogelijk een entreebewijs aanschaffen. Dat is vanaf vandaag mogelijk via de Ticketbox en de website www.A1GP.com.

Prijslijst
De kaartprijzen variëren van 15 euro (voor een duinenkaart voor de trainingen) tot 150 euro voor een Gold Card Grandstad-pass voor het complete weekend. Een familiepass (100 euro) geeft tickets voor twee volwassenen en twee kinderen. De toegang op vrijdag is gratis. Op die dag zullen de A1GP-bolides evenwel niet in actie komen vanwege de recente beperking van het aantal geluidsdagen op het circuit van Zandvoort. Wel komen vrijdag de support-klasses, zoals o.a. de BRL, BMW 130i en Suzuki Swifts, in actie.

Trots
Erik Weijers van CPZ is trots dat Zandvoort voor de tweede opeenvolgende keer de openingsrace van het A1GP-seizoen krijgt toebedeeld. "En er is maar één evenement in de wereld waar er zoveel oranje fans tegelijk aanwezig zijn, en dat is bij de A1GP van Zandvoort.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet