V8 Supercars

V8 Supercars: Wedstrijden op Winton dit weekend vanwege COVID-19 uitbraak afgelast

De Australische Supercar-wedstrijden op het circuit van Winton in de staat Victoria zijn vanwege een behoorlijke Corona-uitbraak voor dit weekend afgelast. De wedstrijden zijn voorlopig naar het weekend van 31/7- 1/8 verschoven.


Todd Hazelwood

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Todd Hazelwood

Wedstrijden op Winton dit weekend afgelast
De Australische Supercar-organisatie zag zich genoodzaakt om de Supercar-wedstrijden, die dit weekend op Winton verreden zou worden, af te gelasten. Een behoorlijke Corona-uitbraak in de staat Victoria waar het virus vooral toesloeg onder de bevolkingsgroep tussen de 40-49 jaar. Om het virus in te dammen kondigden de lokale autoriteiten voor deze Staat  een volledige lockdown van zeven dagen af.

De teleurstelling bij rijders en teams is groot. BJR-coureur Todd Hazelwood toonde op de social media een emotionele foto met de volgende tekst: " Vanwege de huidige COVID-19 uitbraak gaan de handschoenen uit dit weekend. Gezondheid en veiligheid zijn absoluut van het grootste belang en in Darwin hopen we terug op de baan te zijn. Sorry voor onze fans en sponsors. Zorg goed voor jezelf."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet