GT

GT nieuws: Igoe/Keen domineren British GT seizoensopener op Brands Hatch en Audi wint in Italiaans GT ondanks clash met teamgenoot

start zug 2021 pergusa acisport


Italiano Gran Turismo
Autodromo di Pergusa was afgelopen zondag gastheer voor de eerste race van het Endurance-kampioenschap van het Italiaans GT. Het circuit is in feite een ovaal om het meer van Pergusa met een aantal chicanes om de snelheid te verminderen. Marius Zug (Cecatto Racing) nam de leiding in zijn BMW bij de start van de drie-uurs race vanaf pole positie voor de Ferrari van Matteo Greco (Easy Race). Matteo Cressoni (AF Corse) lag op de zevende plek algemeen en was de leider in de Pro-Am-klasse. Er namen slechts twaalf auto's deel aan de race, waarvan tien in de GT3-categorie. Daarnaast deden er een Ferrari 488 Challenge en een BMW M4 GT4 mee.

Na nog geen zes minuten was er drama voor Audi Sport Italia. Filip Salaquarda raakte teamgenoot Lorenzo Ferrari en de Tsjech raakte vervolgens een bandenstapel aan de binnenkant van een van de chicanes. Ferrari kon door zonder schade, maar Salaquarda viel uit. Zug bleef eerste na de herstart en Pro-Am-klasse leider Cressoni was ondertussen opgeschoven naar P4 algemeen. Hij haalde vervolgens Alberto Di Folco (Imperiale Racing) en Greco in voor de tweede positie. Zug werd op de hielen gezeten door Cressoni, toen hij binnenkwam voor de eerste van twee geplande pit stops. Hij gaf de BMW over aan Stefano Comandini. Cressoni bleef zolang mogelijk buiten, voordat hij moest stoppen om zijn Ferrari uit handen te geven aan amateur-rijder Simon Mann. Terwijl AF Corse bezig was met die pit stop, crashte Comandini in dezelfde chicane als Salaquarda. Er was veel schade aan de achterkant van de BMW en ze vielen uit.

Mann kreeg zo een comfortabele leiding, toen de safety car op de baan kwam. Na de herstart verloor de Fransman meteen posities aan Stuart Middleton (Imperiale Racing), Daniel Zampieri (Scuderia Baldini 27) en Agostini, maar hij bleef eerste in de Pro-Am-klasse. Met nog minder dan tachtig minuten te gaan echter, waren er problemen voor Mann. Hij blies zijn motor op en moest opgeven. Dat zorgde voor een korte neutralisatie tijdens de laatste geplande pit stops. De Pro-Am-klasse leiding ging naar Stephen Earle (Kessel Racing). Audi Sport Italia had een snellere stop dan Imperiale Racing. Dit bracht Drudi de eerste positie voor Andrea Amici.

  agostini drudi ferrari 2021 pergusa acisport

Amici kon in het laatste uur de pace van Drudi niet bijhouden. Drudi won de race om het meer van Pergusa samen met Agostini en Ferrari. Amici kwam als tweede over de streep, maar zijn teamgenoot Middleton bleek ingehaald te hebben onder gele vlaggen en dus kregen ze een straf van vijf seconden en vielen ze terug naar P3 samen met Di Folco. De tweede plek ging naar de Scuderia Baldini 27-Ferrari van Giancarlo Fisichella, Stefano Gai en Zampieri.


earle perel 2021 pergusa acisport


Earle pakte de zege in de Pro-Am-klasse samen met David Perel. Edoardo Barbolini, Luca Demarchi en Nicholas Risitano wonnen gemakkelijk in de GT Cup en Giuseppe Fascicolo, Nicola Neri en Alfred Nilsson in de GT4, omdat zij de enige inschrijvingen in hun klasses waren.

barbolini demarchi risitano 2021 pergusa acisport


Het volgende raceweekend van het Italiaans GT zal voor het Sprint-kampioenschap zijn op 5 en 6 juni in Misano.


UITSLAG


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet