ESports

Div: BMW blikt op haar SIM Racing activiteiten van de afgelopen maand terug

BMW blikt terug op de SIM Racing activiteiten van de afgelopen maand. Het merk beschikt binnen de Esports-community over een uitgebreid platform variërend van de BMW SIM Racing Cups, BMW Racing Teams tot aan de technologische innovaties. We beginnen met de BMW SIM Racing Cup.


2021 BMW SIM GT Cup 3

Tekst: Willem J. Staat

Foto's: BMW Motorsport

BMW blikt op haar SIM Racing-activiteiten van de afgelopen maand terug

BMW SIM GT CUP
We beginnen met de BMW SIM GT Cup. Het openingsseizoen van de BMW SIM GT Cup op het iRacing Platform en het Nürburgring Grand Prix circuit eindigde in een superspannende finale voor het Coanda Simsport team. In de vier voorrondes hadden de deelnemers zich voor de vijfde ronde gekwalificeerd en kregen daarmee een kans om hun plek voor de grote finale aan het eind van het seizoen veilig te stellen. De wedstrijd werd gekenmerkt door een bloedstollend duel tussen Team Redline en Coanda Simsport waarbij het laatst genoemde team weer een 1-2 wist te scoren. Na twee uur racen gingen Dayne Warren (AUS) en Mack Bakkum (NL) in de BMW M8 GTE als eerste over de streep en kwalificeerden zich daarmee voor de grote finale eind dit jaar. Ook de Brit David Williams (GB) en Paschalis Gkergkis (GR) zijn door naar de finale. In het tweede seizoen van de BMW SIM GT Cup worden de overige deelnemers bepaald. Daar gaat met de nieuwe BMW M4 GT3 gereden worden.In het allereerste seizoen kwalificeerden zich twaalf rijders voor de seizoensfinale. Team Redline wordt door vier rijders vertegenwoordigd bestaande uit Jonas Wallmaier (D), Gianni Vecchio (GER), Enzo Bonito (I) en Maximilian Benecke (I) die de openingswedstrijd won. Coanda Sport wordt vertegenwoordigd door Mitchell de Jong (USA), Joshua Rogers (GB), Jeremy Bouteloup (F) en Charlie Collins (GB).

2021 BMW CS

BMW2 M CS Racing Cup
Marcell Csinsik (HON) won hier de beide slotwedstrijden op rFactor2 platform. Voor de VARGA SIM Racing Team-rijder betekende het een derde en een vierde seizoenszege. Evenals Csinsik wisten Jir Toman (CZ) en regerend kampioen Erhan Jajovski (Macedonië) een ticket voor de finale aan het eind van het seizoen te bemachtigen. Michael Smidl (CZ) , Risto Kappet (EST) en Philipp Drayss (D) wisten zich eveneens te kwalificeren. De overige zes SIM Racers worden pas aan het eind van seizoen 2 van de BMW 2M CS Racing Cup 2021 bepaald

2021 IMSA

IMSA iRacing Pro Series In de IMSA iRacing Pro Series is Philipp Eng de nieuwe kampioen. Op het virtuele circuit van Atlanta had de BMW-fabriekscoureur aan een derde plek voldoende om de titel veilig te stellen. Philipp Eng: "Het winnen van de iRacing Pro Series betekent enorm veel voor mij. Samen met BMW Team BS+Competition heb ik veel tijd en werk aan de set-up geïnvesteerd en veel getraind. De samenwerking was perfect. Voor dit seizoen ben ik erg blij met het titelgewin."

De Argentijn Agusto Canapino won de wedstrijd terwijl Rodrio Pflucker (Peru) eindigde als tweede. Het betekende dat de BMW M8 GTE in drie wedstrijden drie overwinningen behaalde. Eng won tevens de beide vorige wedstrijden op Sebring en Laguna Seca en legde daarmee de basis voor de titel. Vorig jaar ging deze naar Bruno Spengler eveneens met de BMW M8 GTE. Conor de Philippi (USA), Augusto Farfus (BR), John Edwards waren de andere grote namen die eveneens van de partij waren.


2021 BMW Sim GT Cup 1
SimGrid Sprint Cup
BMW Team G2 Esports behaalde de titel in de SimGrid Sprint Cup. Deze wedstrijden worden gehouden op het Assetto Competizione Platform en Nils Jajoks, Arthur Kammerer en Gregor Schill (D) hadden aan een tweede plek op het virtuele Suzuka voldoende om de titel in de wacht te slepen. Gedurende het seizoen had het trio met de virtuele BMW M6 GT3 een tweede plek behaald en twee wedstrijden gewonnen.Nils Najoks: "Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht de titel te winnen en wij zijn dolenthousiast over hetgeen wij gedaan hebben. Wij hebben gewoon bewezen dat de BMW M6 GT3 in de juiste handen en met een sterk team gewoon wedstrijden kan winnen.Aan het begin van het seizoen wisten we niet wat we moesten verwachten. Gregor sloot zich onlangs bij het team aan en eigenlijk hadden we verwacht om als underdog hieraan te beginnen. Ook wisten we niet wat het ballast systeem voor invloed op het resultaat zou hebben."

2021 BMW V10 2

V10-R League
In de V1O R-League ging de titel naar het BMW SIM Racing Team. In de grote finale versloegen Kevin Siggy (SLO) , Alan Terzic (SLO) en Michael Romanidis (GR) het Aston Martin Cognizant Esports Team 2.1 bij hun tweede poging om de titel binnen te halen. Kevin Siggy: "In de finale hadden we 2:-0 voorsprong maar aan het slot werd het opnieuw "close" Voor de belangrijkste wedstrijd wist ik de pole te behalen en te winnen waarmee we de titel voor BMW SIM Racing pakten"Na de finale werd Siggy tot "Driver" van het seizoen gekroond. Het BMW SIM Racing Team bestond uit Felix Quirmbach(D) Kevin Siggy (SLO) , Alan Terzic (SLO) en Michael Romanidis (GR).

Deze virtuele racing series wordt op het Assetto Corsa Competitizion Platform gehouden en moeten drie van de vier team leden in verschillende wedstrijdformaten tegen elkaar strijden.De basis is een Formule-auto die speciaal voor dit platform ontwikkeld werd. De wedstrijdrondes voorafgaande aan de finale hadden al de nodige spanning opgeleverd.

In de kwartfinale stond het BMW SIM Racing Team nog met 2:0 achter. In de semifinale sloegen zij tegen het YAS Team terug en bereikten vervolgens de halve finale. Siggy, Romanidis en Terzic versloegen vervolgens de regerende kampioenen (Team Redline) met 3:1 en verdienden daarmee hun plek in de grote finale waar zij de titel wonnen. Kevin Siggy: "De overwinning in de semi-finale was best wel een grote schock. Niemand had dit verwacht maar het was de sleutel op de weg naar de titel."

2021 BMW V10


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet