24H Series

24H Series: MiddleCap racing with Scuderia Praha op pole-position in GT voor Hankook 12H Hockenheimring


2021 Hankook 12H HOCKENHEIMRING - Pole Overall TCE

CWS Engineering behaalt TCE-pole-position in Hockenheim


CWS Engineering behaalde na een spannende strijd de pole-position in de TCE-divisie voor de Hankook 12H HOCKENHEIMRING van dit weekeinde en eindigde voor de beide titelkandidaten Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing en AC Motorsport.

De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry / Stefan Wieninger) was de eerste auto in de TCE-divisie die halverwege de 30 minuten durende aparte kwalificatie in de divisie met 1:51,041 minuten een snelle rondetijd op de klokken zette, maar al snel liet de CWS Engineering-Ginetta G55 (#278, Colin White / Jean-François Brunot) zien dat het nog sneller ging.

Zo'n tien minuten voor het einde was de sessie voor AC Motorsport voortijdig ten einde, omdat Mathieu Detry met de Audi was gespind en in de grindbak van de tweede bocht vast was geraat. Daarop moest de sessie kort met de rode vlag worden onderbroken. De Audi kon snel worden geborgen, maar het Belgische team kon niet meer aan de TCE-kwalificatie deelnemen. Niettemin was de tijd van Detry nog snel genoeg voor de derde startplaats voor AC Motorsport.

Vervolgens bleven CWS Engineering en de beide Volkswagens van Autorama Motorsport over als de belangrijkste kandidaten voor de pole-position. Met een tijd van 1:49,819 minuten stelde CWS uiteindelijk de eerste startplaats veilig. Voor CWS Engineering was het de eerste TCE-pole-position in de 24H SERIES sinds de Hankook 24H DUBAI van vorig jaar.

"Een goede kwalificatie", zei teameigenaar en rijder Colin White tegen Ben Constanduros van radiolemans.com. "Dit is onze tweede auto, die we ook in Dubai en Abu Dhabi hebben ingezet. Daardoor heb ik er voorafgaand aan dit weekeinde nog niet mee gereden. Na de regen van gisteravond was de baan vrijwel volledig schoongespoeld, zodat het aanvankelijk heel erg glad was toen we met nieuwe banden naar buiten gingen. Daarop hebben we eerst maar eens gewacht, totdat de baan wat meer grip bood. Ik heb nog niet eerder op de Hockenheimring gereden, dus het wordt interessant, vanmiddag gedurende vijfenhalf uur de baan goed te leren kennen."
 
2021 Hankook 12H HOCKENHEIMRING - Pole TCR

De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#112, Rhys Lloyd / Christoph Hurni / Christoph Lenz / Yannick Mettler) start naast CWS Engineering vanaf de eerste startrij dankzij een snelle laatste ronde van het Zwitserse team, terwijl de zusterauto van het team (#1, Constantin Kletzer / Jasmin Preisig / Emil Heyerdahl) vanaf de vierde plaats start. Het laatstgenoemde team gaat aan de leiding in de stand van het TCE-teamkampioenschap, maar de voorsprong bedraagt slechts één punt.

De GSR Motorsport-Volkswagen Golf GTi TCR (#105, Ernesta Globytė / Rokas Kvedaras / Rolandas Salys / Rimvydas Savickas) start vanaf de vijfde plaats bij het eerste optreden in de serie sinds 2019. De Autorama Motorsport-SEAT León Cup Racer V1 DSG (#211, Luigi Stanco / Armando Stanco / Dario Stanco) streed aanvankelijk ook mee om de pole-position, maar start uiteindelijk als zesde, direct voor de concurrent in der TCX-klasse, de Munckhof Racing-BMW M4 GTR (#210, Eric van den Munckhof / Marco Poland).

De TOPCAR Sport-CUPRA TCR DSG (#131, Ronny Jost / Fabian Danz / Ruedi Jost) was direct na het begin van de training de eerste auto in de TCE-divisie die een vliegende ronde reed. Een minuut later echter kwam Ronny Jost op de baan tot stilstand, vermoedelijk vanwege een defecte koppeling. Vooor de CUPRA was de training ten einde, de auto start vanaf de laatste plaats op de grid.

Het eerste deel van de Hankook 12H HOCKENHEIMRING start vandaag, zaterdag, om 13.30 uur lokale tijd en eindigt om 20.00 uur vanavond. Na een onderbreking gedurende de nacht wordt de race op zondag van 14.30 tot 20.00 uur voortgezet. Een live-stream met commentaar van radiolemans.com is beschikbaar via het officiële YouTube-kanaal van de 24H SERIES. Regelmatige updates zijn er ook op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via: www.24hseries.com


UITSLAG  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet