DTM

DTM: Tom Kristensen weer thuis, Premat nog in ziekenhuis

DTM-coureur Tom Kristensen is weer thuis in Denemarken. De Deen, die afgelopen zondag op Hockenheim een zware crash meemaakte, is gisteravond ontslagen uit het ziekenhuis. "Als je het eten in het hospitaal lekker begint te vinden, wordt het tijd om naar huis te gaan’’, grapte de ervaren piloot.

Tekst: Marc Kok.

Kristensen spinde zondag tijdens de eerste race van het nieuwe DTM-seizoen al in de tweede bocht. Omdat zijn bolide op het asfalt tot stilstand kwam en een flinke rookwolk het zicht van de achtervolgende coureurs ontnam, werd de Audi van Kristensen extreem hard geraakt. Zo knalde Alexandre Prémat met 158 kilometer per uur vol op de bolide van de Deen. Ook de vierwielers van Susie Stoddart en Adam Carroll kwamen allesbehalve ongeschonden uit de strijd.

480_start_race1
De start van de eerste DTM-race dit seizoen, afgelopen zondag op Hockenheim.

Sneltrein
Kristensen en Prémat werden direct overgebracht naar het ziekenhuis. De zevenvoudig Le Mans-winnaar had last van een pittige hoofdpijn. "Het voelde alsof er een sneltrein over mijn gezicht was geraasd’’, verklaarde hij beeldend.
Gisteravond is Kristensen uit het ziekenhuis ontslagen, maar de komende dagen moet hij thuis nog wel rust houden. Of dat laatste lukt is nog maar de vraag. Tom is vorige week immers vader geworden van een zoon, Oswald genaamd.

Aan de beterende hand
Prémat ligt momenteel nog wel in het ziekenhuis, al is hij volgens de informatie die de DTM-organisatie naar buiten brengt wel aan de beterende hand. De verwachting is dat hij nog enkele dagen ter observatie in het ‘Krankenhaus’ moet blijven.
Kristensen denkt de komende race, 6 mei op Oschersleben, weer van de partij te zijn. Zijn compleet afgeschreven wagen wordt inmiddels opnieuw opgebouwd. Prémat, die nog moet herstellen van een kwetsuur aan de lendenwervel, is langer uitgeschakeld en zal Oschersleben zeker niet halen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet