Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Jaminet/Ammermüller winnen bandenpokerspelletje ADAC GT Masters op Oschersleben

De juiste bandenkeuze was de beslissende factor. Dankzij een juiste keuze om op slicks over te schakelen behaalden de titelverdedigers Michael Ammermüller(D/35) en Mathieu Jaminet(F/26 beiden SSR Performanc) met hun Porsche 911 GT3 R op een opdrogende baan de zege. De tweede plek ging verrassend naar de Schubert BMW M6 GT3 van Nick Yelloly(GB/29) en Jesse Krohn(30/Fin). De derde plek ging verrassend naar de combinatie Maximilian Häckländer(D/31)/Mick Wishofer(A/21 in de MRS Porsche 911 GT3 R).Winnaar Michael Ammermüller: "Vandaag verliep alles perfect, eerst de pole, de zege en de leiding in de tussenstand. Na een mindere zaterdag hebben we het weekend optimaal afgesloten."

2021 Start
Erbarmelijke weersomstandigheden bij aanvang van de wedstrijd.


Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport


20201 Engel

Engel/Stolz reden gerdurende lange tijd op kop maar maakten de verkeerde keuze.

Jaminet/Ammermüller winnen bandenpokerspelletje ADAC GT Masters op Oschersleben
Rond 20 minuten voor het begin van de wedstrijd zorgde sterke regenval voor moeilijke omstandigheden. Alle teams vertrokken op regenbanden. Mathieu Jaminet nam direct de leiding maar werd al in de tweede ronde door de safetycar afgeremd. Franck Perrera(37/Grasser Racing Team), Marvin Kirchhöfer(D/ 27 Callaway Competition) en Markus Winkelhock(D/40 Car Collection Motorsport) waren onder natte omstandigheden van de baan afgegleden.

Direct na de herstart wist Maro Engel(D35/Mercedes AMG Team Toksport WRT) Jaminet van de kop te verdringen en wist door snelle rondetijden afstand van de Fransman te nemen. Nadat teamcollega Luca Stolz halverwege de wedstrijd het stuur had overgenomen beschikte hij over een voorsprong van meer dan 10 seconden. Als enige rijder in de kopgroep besloot Ammermüller voor slicks te opteren en viel op een nog natte baan naar de vijfde plek terug. Kort daarna begon de baan op te drogen en kon Ammermüller aan zijn inhaaljacht beginnen. De titelverdediger maakte veel posities goed. In de 25e ronde nam hij de leiding van Stolz over en ging met een voorsprong van 22.640 secs. als eerste over de streep.


2021 BMW
Mooi resultaat voor het team van Thorsten Schubert in de thuiswedstrijd op Oschersleben.

De posities achter het winnende duo bewezen dat dit de juiste keuze was. Vanaf een dertiende plek wist de combinatie Yelloly/Krohn zich met de Schubert BMW M6 GT3 naar P2 op te werken. De combinatie Hackländer/Wishofer deed het nog beter. Zij wisten meer dan 15 plekken goed te maken en verrasten met een derde podiumplek. Wishofer eindigde tevens als eerste in het Juniorklassement.

Mathieu Jaminet: "Na het matige resultaat van gisteren konden we na de Top Qualifying een zeer goede wedstrijd afleveren. Het was een risico om op slicks over te schakelen. Maar het was de juiste beslissing."

Michael Ammermüller: "Mathieu had met de pole de ideale basis voor de overwinning gelegd. Met de overstap naar slicks konden wij een solide leiding opbouwen. Het team heeft een zeer goede prestatie geleverd en ik denk dat we ook op de Red Bull Ring er vooraan bij zullen zijn."

2021 Winnaars
De juiste beslissing op Oschersleben werd met een zeg beloond.

Uitslag
1. Mathieu Jaminet/Michael Ammermüller – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R
2. Jesse Krohn/Nick Yelloly – Schubert Motorsport – BMW M6 GT3
3. Mick Wishofer/Maximilian Hackländer – MRS GT-Racing – Porsche 911 GT3 R
4. Jules Gounon/Igor Walilko – Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing – Mercedes-AMG GT3
5. Christopher Mies/Ricardo Feller – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
6. Simona de Silvestro/Klaus Bachler – Precote Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
7. Maro Engel/Luca Stolz – Mercedes-AMG Team Toksport WRT – Mercedes-AMG GT3
8. Thomas Preining/Christian Engelhart – KÜS Team Bernhard – Porsche 911 GT3 R
9. Sven Müller/Robert Renauer – Precote Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
10. Marco Holzer/David Jahn – Joos Sportwagentechnik – Porsche 911 GT3 R
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet