Porsche Cups

Porsche Cups: Ayhancan Güven wint openingswedstrijd Oschersleben. Ten Voorde 2e

Op Motopark Oschersleben leverde Ayhancan Güven(TR/Phoenix Racing) een bijzondere prestatie. In de derde wedstrijd van de Duitse Porsche Cup behaalde hij zijn allereerste overwinning in de serie. Nooit eerder won een rijder van Turkse afkomst in de Duitse Cup. Larry ten Voorde(NL/Team Elite) eindigde achter Güven als tweede. Daarachter volgde Sim/Real Racer Lauren Heinrich(D/Van Berghe Huber Racing).

Start Oschersleben Güven leidde van start tot finish.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Ayhancan Güven wint openingswedstrijd Oschersleben. Ten Voorde tweede
Vanwege wisselvallige weersomstandigheden moest de wedstrijd onder safetycar gestart worden. Na drie verkenningsrondes verdween de elektrische Porsche Taycan Turbo S in de pitlane en Güven nam direct de leiding maar wist al in de eerste bocht een aanval van Ten Voorde af te slaan en wist vervolgens een voorsprong op zijn concurrenten op te bouwen. Bij de finish bedroeg het verschil met Ten Voorde ruim 2,5 seconde. Ayhancan Güven: " Vooral in de beginfase was de natte baan een behoorlijke uitdaging. Zeker omdat Ten Voorde mij onder druk zette. Ik wist mijzelf goed te verdedigen en een gat te slaan." Larry ten Voorde: "De regen zorgde wel voor een opwindende start. Je moest je volledig concentreren maar naarmate de wedstrijd vorderde droogde de baan gelukkig op. De punten voor de tweede plek zijn natuurlijk later cruciaal voor het kampioenschap.

2021 Schuring
Mooie wolken boven het circuit van Oschersleben waar Morris Schuring indruk maakte.

Op het 3.667 km lange circuit, ten zuidwesten van Maagdenburg behaalde Laurin Heinrich een derde plek. "Eigenlijk heb ik niet zoveel in de regen gereden en de eerste rondes waren behoorlijk uitdagend voor mij" concludeerde de 19-jarige rijder die overigens de best Porsche rijder uit de Talent Pool vandaag was. Daarachter volgden Leon Köhler(D/Nebelus Racing by Huber), Morris Schuring(NL/Team GP Elite), Christopher Zöchling(A/Fach AutoTech), Julian Hanses(D/HRT Performance) en Rudy van Buren(NL/Car Tech Motorsports by Nigrin). De manier waarop Schuring veteraan Zöchling passeerde was indrukwekkend te noemen.

De Deen Bastian Buus(Allied Racing) reed vanaf de zestiende startplek een fraaie inhaalwedstrijd en wist net voor Max van Splunteren(NL/GP Elite) als negende te eindigen. In de ProAm klasse vierde de Luxemburger Carlos Rivas zijn derde seizoensoverwinning. Hier eindigde Jan Erik Slooten(Phoenix Racing) als tweede en ging de laatste podiumplek naar Kim Hauschild(HRT Motorsport).

2021 Podium
Het eerste podium dit weekend op Oschersleben.

Uitslag Race 3
1. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing)
4. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
5. Morris Schuring (D/Team GP Elite)
6. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
7. Julian Hanses (D/HRT Performance)
8. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
9. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
10. Max van Splunteren (NL/GP Elite)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet