Advertorials

Steun Liam tegen SMA2

liam


Normaal gesproken publiceren wij geen verhalen die niet over autosport gaan op deze site. Tegen een emotionele vraag van Zandvoorter Willem van der Sloot, waar ik heel plezierig mee heb samengewerkt bij het vervaardigen van de biografie over plaatsgenoot Wim Loos, had ik echter geen verweer. Het gaat over het Zandvoortse jongetje Liam, die heel ernstig ziek is, en geholpen moet worden.


Tekst: Gerrie Hoekstra / https://steunliamtegensma2.nl/

Een nachtmerrie is bij de ouders van Liam werkelijkheid geworden. Hun zoontje Liam van 1 jaar oud is ernstig ziek en heeft de ziekte SMA 2 (Spinale Spieratrofie).
SMA is een ernstige spierziekte waarbij de spieren stap voor stap hun kracht verliezen met als eindstadium een situatie die zij als ouders niet willen geloven.

Elke seconde telt, want SMA neemt geen rust. SMA stopt pas als hij zijn einddoel heeft bereikt en dat gebeurt pas wanneer Liam zijn laatste adem uitblaast. Dit laten zij en wij niet zomaar gebeuren en willen er dan ook alles aan doen om te vechten tegen deze nare ziekte SMA.

Het laatste redmiddel is Zolgensma – het duurste medicijn ter wereld, maar helaas nog niet beschikbaar in Nederland. Zolgensma is een gentherapie dat door eenmalige injectie wordt gegeven. De onderzoeken van dit medicijn zijn positief en er is een kans dat Liam een deel van zijn motorische ontwikkeling kan terugkrijgen. Helaas is er een probleem en dat is geld. Dit medicijn kost meer dan twee miljoen euro!

Wij willen jullie vragen om alsjeblieft te doneren wat je kunt. De ouders van Liam willen uit deze nachtmerrie wakker worden en hun zoontje zien opgroeien.

Voor meer inlichtingen:

https://steunliamtegensma2.nl/


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet