IndyCar

Indycar: Mannkind organisatie gaat partnership met diabeet Conor Daly aan

De Mannkind organisatie maakte vandaag bekend een partnership met ECR-coureur Conor Daly aan te gaan. Daly lijdt aan diabetes Type 1(1TD) en dit moet helpen om het bewustzijn over diabetes en innovatieve managements opties te vergroten. Ook zal Mannkind dit weekend tijdens de GP van Indianapolis hoofdsponsor van Ed Carpenter Racing zijn.
Car Photo to Post

Tekst Willem J. Staat
Foto ECR


Mannkind organisatie gaat partnership met diabeet Conor Daly aan
Michael Castagna CEO van de Mannkind organisatie ontmoette Conor Daly in 2019 voor het eerst. Castagna: "Wij zijn gedreven mensen nieuwe manieren te geven om hun gezondheid te controleren. Conor is daarbij een voorbeeld van de Mannkinds missie. "Een leven leiden zonder grenzen" Daly is momenteel de enige Amerikaanse coureur die fulltime racet terwijl hij met T1D leeft."

Conor Daly: " Ik ben verheugd om weer met Mannkind te mogen samenwerken en ik kijk er naar uit om mijn T1D verhaal via deze samenwerking te delen.Ik kan nauwelijks wachten om dit weekend in de Mannkind Dallara Chevrolet te stappen."

De No 20 ECR Dallara Chevrolet is in een magenta groenblauw kleurenschema gespoten dat is afgeleid van het Mannkind merkenpalet. De auto wordt gesierd door de "Tired of Pricks" slogan, m.a.w. "Moe van Injecties" Het is een doelgerichte woordspeling om de aandacht te vestigen op "Needlefreeinsulin.com"

Alejandro Galindro, Hoofd Commercie van de MannKind Corporation: "Als onderdeel van een uitgebreid marketing partnership zullen we bij een reeks optredens nauw met Conor Daly samenwerken om te benadrukken dat leven met diabetes je leven er niet van mag weerhouden om je dromen volledig waar te maken."

Net zoals vele andere professionele racers begon Conor op 10 jarige leeftijd in de karting. Vier jaar later stuitte hij op een hindernis toen hij gewicht verloor en over een enorme drang naar water beschikte.

Conor Daly: "Die dag eindigde ik niet met racen maar met testeen om erachter te komen wat er aan de hand was. Het antwoord kwam in de vorm van een diabetesdiagnose Type 1. (Diabetes 1 is een chronische ziekte met een verwoestend effect op het lichaam. Het leidt vaak tot complicaties zoals blindheid, hart- en vaatziekten, nierfalen en amputaties. red)Het kwam als een verrassing maar ik wist gewoon dat dit weer een uitdaging was die het leven te bieden had. Ik liet mij erdoor niet uit het veld slaan."Een week later zat Conor alweer op de kartbaan. In 2006 won hij de World Karting Association titel en een jaar later volgde de overstap naar de autosport.

In 2015 nam Conor de beslissing om zich volledig op de Amerikaanse autosport te concentreren en nam in totaal aan 60 Indycar wedstrijden deel. In 17 wedstrijden komt 14 maal voor het team van Ed Carpenter in de NTT Indycarseries uit. Als veelzijdig rijder komt Daly niet alleen in Indycar uit maar reed recentelijk ook in de Noord Amerikaanse Lamborghini Super Trofeo, NASCAR Camping World Truck Series en zelfs USAC Midgets.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet