NASCAR

NASCAR: Dit weekend start NASCAR/Whelen/EuroNascar in Valencia. Loris Hezemans weer titelfavoriet?

De verschraling is mede door de crisis misschien toch wel een beetje in de toerwagenracerij binnengeslopen. Een aantal toerwagenkampioenschappen als de DTM verdwenen van het internationale autosportplatform en werden door de GT3 vervangen. Een trend die we ook bij sommige TCR kampioenschappen zagen. Vervangen door de GT4 omdat twee rijders gemakkelijker een budget kunnen realiseren. Een overkill aan GT kampioenschappen en een absolute verschraling van de toerwagenwereld. Door deze ontwikkelingen wist de NASCAR Whelen/EuroNascar zich uitstekend te positioneren. Voor de openingsraces in Valencia dit weekend ontving de organisatie maar liefst 30 inschrijvingen! Er komen in totaal 50 rijders in actie.

2021 Hezemans Doubek 1
Loris Hezemans rijdt de No 7 samen met Martin Doubek.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Willem J. Staat/EuroNascar/ Hendriks Motorsport

Dit weekend start NASCAR Whelen/EuroNascar in Valencia. Loris Hezemans weer titelfavoriet?
Voor de Spaanse NASCAR GP staan er voor de EuroNascar Pro en EuroNascar 2 30 auto's voor 50 rijders ingeschreven. De Israëliër Alon Day werd vorig jaar met het team van PK Carsport kampioen en was als titelhouder gedurende lange tijd niet zeker van een zitje. Vanwege de COVID-19 situatie besloot men bij PK Carsport voor dit jaar haar activiteiten op een laag pitje te zetten en alleen tijdens de wedstrijden op Zolder later dit jaar acte de presence te geven. Voor de toekomst houdt het team zeker de deur open maar voor 2021 kon men haar sponsors/relaties buiten de Benelux onvoldoende faciliteiten bieden zodat men zich nu tijdelijk op andere kampioenschappen concentreert. Drievoudig kampioen Day keert voor komend seizoen weer terug naar het team van CAAL Racing waarmee hij zijn eerste twee titels won. De Amerikaanse Julia Landauer(eveneens PK Carsport) concentreert zich voorlopig op kleine Amerikaanse GT wedstrijden maar hoopt volgend seizoen weer naar de NASCAR Whelen series in Europa terug te keren.

Alon Day volgde Loris Hezemans in 2020 als kampioen op. Ook dit jaar is Loris voor het team van Hendriks Motorsport van de partij. Vanwege de Amerikaanse Xfinity plannen werd het contract met Hezemans pas heel laat getekend. Het team van Hendriks Motorsport heeft met Loris Hezemans, Vittorio Ghirelli en Giorgio Maggi maar liefst drie ijzers in het vuur van de EuroNascar Pro series!! Het team van Joep en Roy Hendriks heeft ambitieuze doelstellingen. Men wil dit jaar drie titels binnenhalen in zowel de EuroNascar Pro en de EuroNascar 2 alsmede de teamtitel.

2021 Giorgio Maggi
Giorgio Maggi hoeft zijn auto niet met een andere collega te delen.


Giorgio Maggi
"Ik ben blij dat ik weer op de grid sta met Hendriks Motorsport-Momo. We hebben vorig seizoen veel potentie getoond, dus ik ben er zeker van dat we voor het kampioenschap zullen vechten".

Ghirelli Dauenhauer Tobias Dauenhauer vergaarde waardevolle punten in het SIM kampioenschap afgelopen winter.

Vittorio Ghirelli
"Ik ben erg blij om dit jaar met de #50 Ford Mustang van het team Hendriks Motorsport-Momo aan de start te verschijnen en op jacht te gaan naar de EN PRO titel. Het is een fantastisch topteam in de autosport. Afgelopen jaar was een fantastisch jaar met 5 overwinningen in 10 races! Het harde werk, de vastberadenheid en de focus die we er allemaal in hebben gestoken heeft ons de overwinningen en mij het EN2 kampioen opgeleverd. Ik kan niet wachten om te beginnen! De rijders line-up van ons team voor dit jaar is geweldig zodat we onszelf iedere keer tot de limiet blijven pushen. Dank aan mijn hoofdsponsor infitto.eu voor de steun. The fight is on... let's get started!".

In de EuroNascar 2 komen Tobias Dauenhauer en Martin Doubek voor het team van Hendriks Motorsport uit. Dauenhauer behaalde het virtuele kampioenschap en begint met een klein voorsprongetje omdat hij die punten mee nemen naar het "real life" kampioenschap.

Tobias Dauenhauer
"Allereerst ben ik erg blij met het behalen van het EuroNASCAR Esports kampioenschap titel en daarmee de eerste virtuele titel van het jaar al binnen heb. Ik heb nog een rekening open staan in Valencia en daarom ben ik des temeer gemotiveerd om het kampioenschap daar goed te beginnen. Het doel voor 2021 is vrij duidelijk en dat is het behalen van de titel en aan het einde van het jaar op het hoogste trapje van het podium te staan. Met een super team als Hendriks Motorsport-Momo heb ik daar alle vertrouwen in".

2021 Legend titel
Michael Bleekemolen gaat dit seizoen voor de Legend Titel.

Bleekemolens weer terug in EuroNascar
Vanwege de Covid-19 Pandemie moesten de Bleekemolens hun ambitieuze NASCAR plannen voor 2020 helaas in de ijskast opbergen. Juist aan het einde van 2019 begon de EuroNascar Pro carrière van Sebastiaan Bleekemolen een stijgende lijn te vertonen en die werd helaas wreed doorbroken. Vader en zoon Bleekemolen keren gelukkig weer terug in de NASCAR Whelen series. "Dit is wel het leukste wat ik ooit gedaan heb" verklaarde Sebastiaan Bleekemolen recentelijk nog. Ondanks zijn 71 jaar heeft vader Michael besloten om er voorlopig geen streep onder te zetten en gaat in de EuroNascar 2 gewoon voor de Legend Trophy titel. Overigens de 65-jarige Dave Mader maakte het in de ARCA Racing Series op Talladega enkele weken geleden helemaal bont door tussen alle crashende rookies gewoon als tweede te eindigen.........Het nuchtere commentaar van Mader: "Deze sport houdt je jong." Michael kan het vast beamen. Om nog maar te zwijgen van de Nieuw Zeelander Kenny Smith die op zijn 80e nog steeds in van alles en nog wat rijdt....

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet