GT

GT Nieuws: Hobson steelt show in oude Nissan in GT Australia en Saintéloc domineert op Magny-Cours in GT4 France

bottemanne martins magnycours 2021 dirk bogaerts


FFSA GT

Sacha Bottemanne (Team Fullmotorsport) startte de eerste race op Magny-Cours vanaf pole positie. Hij deelde de voorste rij met Matéo Herrero (CMR). De best gekwalificeerde rijders in de Pro-Am-klasse en Am-klasse stonden op de tweede rij met Alain Ferté (Bodemer Auto) voor Christophe Hamon (Team Fullmotorsport). Alle 32 auto's kwamen ongeschonden door de openingsronde, maar terwijl Hamon Ferté voorbij ging voor de derde plek algemeen, raakten Romain Leroux (AGS Events) en Frédéric de Brabant (Mirage Racing) elkaar in de Adelaide-haarspeldbocht en vielen uit. Een ronde later in dezelfde bocht probeerde Hamon Herrero te passeren. Hamon remde te laat en spinde teamgenoot en algemeen leider Bottemanne in de rondte. Hij zou hiervoor een tijdstraf van vijf seconden krijgen. Herrero viel terug naar P6 en Bottemanne naar P13. Paul Evrard (AKKA ASP) kreeg de eerste plek in de Silver-klasse in handen. Stéphane Desbrosse (AGS Events) spinde de grindbak in en zijn Aston Martin stond vast. Na een korte Safety Car-periode werd de race herstart met nog steeds Hamon aan de leiding en met nog een paar minuten te gaan voor de verplichte pit stops.

Na de rijderswissel kwam Grégory Guilvert (Saintéloc Racing) aan de leiding te liggen voor Grégoire Demoustier (Bodemer Auto) en Eric Trémoulet (Jouffruit by Vic'Team). Stéphane Lémeret nam de Alpine van Herrero over en kwam op P4 algemeen terecht in de Silver-klasse leiding, terwijl Hamons teamgenoot Pascal Huteau terugviel naar de zevende positie, maar nog steeds vooraan in de Am-klasse. Adrien Tambay (Saintéloc Racing) probeerde Timothé Buret (AKKA ASP) in te halen in de Chateaux d'Eau-bocht, maar hij crashte in de zijkant van Lémeret, wat de Silver-klasse leiding aan Buret gaf. Slechts een bocht later spinde Buret de Alpine van Nicolas Prost (CMR) in de rondte. Tambay en Buret kregen allebei een drive-through penalty. De neongele Audi van Bottemannes teamgenoot Lonni Martins kwam terug op de eerste positie in de Silver-klasse.

  guilvert michal magnycours 2021 dirk bogaerts

Guilvert pakte de zege samen met Fabien Michal. Ondanks het incident met de andere Audi van Team Fullmotorsport, wonnen Bottemanne en Martins in de Silver-klasse. Twee ronden voor het einde viel Huteau uit in de pitstraat, dus onverwachts ging de overwinning in de Am-klasse naar de Alpine van Laurent Coubard en Jean-Charles Rédélé (Bodemer Auto).

  beltoise esteves magnycours 2021 jules benichou

Anthony Beltoise (Saintéloc Racing) en Simon Gachet (AKKA ASP) deelden de voorste rij voor de race op zondag. Dit keer kwamen niet alle 32 auto's ongeschonden door de eerste ronde. Terwijl Gachet Beltoise passeerde, ging Lémeret de grindbak in en raakte de bandenstapels. Gachet had een goede herstart na een korte Safety Car-periode en bleef aan de leiding. Enzo Joulié (CD Sport) lag zesde algemeen en eerste in de Silver-klasse. Lauris Nauroy (AGS Events) was teruggevallen naar P6 in de Am-klasse waar Huteau nu aan de leiding van lag. Joulié viel vervolgens terug naar buiten de top tien en moest P1 in de Silver-klasse afstaan aan Martins. Beltoise haalde Gachet weer terug in bij het aanremmen voor de Nürburgring-chicane, toen de pitstraat openging voor de rijderswissel.
 
hamon huteau magnycours 2021 jules benichou

Huteau gaf zijn Audi over aan Hamon die direct voor Beltoise de baan op kwam. Beltoise raakte Hamon bij het proberen hem op een ronde te zetten. Daarna spinde Gachet Hamon zelfs in de rondte, maar iedereen kon zijn weg vervolgen zonder schade. Na de pit stops lag Beltoises teamgenoot Olivier Estèves vijf seconden voor op Gachets teamgenoot Eric Debard. Door Hamons spin kwam Rédélé aan de leiding in de Am-klasse. Cyril Saleilles (Saintéloc Racing) spinde en viel terug van de derde naar de zesde positie, waarna Olivier Jouffret (Jouffruit by Vic'Team), die de mogelijke podiumplek van Saleilles had overgenomen, ook spinde. De Mercedes-AMG-coureur viel terug naar P7.

Een kwartier voor de finish werd Debard opgehouden door achterblijver Mathieu Casalonga (JSB Compétition). Debard raakte de Porsche, viel uit met schade en verloor zo zijn tweede plek. Casalonga moest meerdere keren verteld worden door de stewards dat hij de blauwe vlaggen moest respecteren. Leroux maakte gebruik van het vele verkeer om Bottemanne in te halen voor de leiding in de Silver-klasse. Ondertussen was Michal opgeschoven naar de tweede positie. Vier bochten voor het einde van de race haalde hij teamgenoot Estèves in. Michal kwam als eerste over de finish, maar een tijdstraf van tien seconden voor te snel rijden in de pitstraat zorgde ervoor dat hij en Guilvert als derde werden geklasseerd.
 
hasseclot leroux magnycours 2021 dirk bogaerts
De overwinning ging dus naar de andere Audi van Saintéloc Racing, die van Beltoise en Estèves. Valentin Hasse-Clot en Leroux wonnen in de Silver-klasse met een Aston Martin van AGS Events, terwijl Hamon Rédélé passeerde voor de zege in de Am-klasse samen met Huteau.


UITSLAG RACE 1

UITSLAG RACE 2

   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet