IndyCar

Indycar: VeeKay met Bitcoin sponsoring naar de Indy 500

Het team van Ed Carpenter Racing kondigde vandaag aan dat Rinus VeeKay voor de Indy 500 als allereerste over Bitcoin sponsoring zal beschikken. De No 21 Dallara Chevrolet zal over een zwart-oranje kleurenschema beschikken. ECR is het eerste Indycarseries-team dat Bitcoin als betalingsoptie voor al zijn medewerkers integreert. De eerste gedecentraliseerde sponsoring in de geschiedenis van de autosport zal niet alleen ECR op het circuit versterken maar ook de Bitcoin gemeenschap.

21 Bitcoin Chevrolet

Tekst Willem J. Staat
Foto Ed Carpenter Racing

VeeKay met Bitcoin Racing naar de Indy 500
Het team van Ed Carpenter Racing bestaat nu 10 jaar en staat onder leiding van de enige rijder/teameigenaar in de series. Ed Carpenter: " Spannender kan het niet zijn omdat dit project realiteit geworden is. Mijn persoonlijke interesse en de komst van de Bitcoin in onze branche is historisch. Net zoals de Bitcoin in ons financiële systeem een revolutie teweeg brengt, zie ik het ook als een kans om de manier waarop wij opereren om de autosportindustrie te transformeren."

Ed Carpenter Racing werkt samen met Strike om namens de Bitcoin organisatie geld in te zamelen om alle noodzakelijke activiteiten in de meimaand op het circuit te ondersteunen.Strike zal alle betalingen en donaties met een betalingsapplicatie via haar netwerk afhandelen. De Bitcoin auto is voor de mensen en wordt door mensen ondersteund. Een uniek QR-code maakt het mogelijk waardoor iedereen ter wereld kan doneren. Bitcoin heeft een vaste voorraad 21 miljoen die nooit aangesproken zal worden en bij ECR is men zeer vereerd om Bitcoin met de No 21 te mogen vertegenwoordigen.

Jack Mallers, oprichter van Strike: "De boodschap van Ed Carpenter is duidelijk. Hij wil bij de Indy 500 niet met Chips of Frisdranksteun racen. Dit jaar racet Ed voor menselijke vrijheid en financiële inclusiviteit en gebruikt hij het platform dat hij tijdens zijn carriere heeft verdiend om de meest krachtige boodschap te verspreiden die mogelijk is. De mensheid vooruit helpen.Wij zijn enorm trots om zijn inspanningen te ondersteunen."

In 2017 begon Rinus VeeKay in de USA te racen en schoot in het Road to Indy programma als een komeet omhoog. Vorig jaar behaalde hij de rookie titel in Indycar. Gedurende de eerste drie Indycar weekends, in 2021, reed VeeKay op drie verschillende banen driemaal in de punten.

Het SONAX USA kleurenschema verhuist nu naar de No 20 Dallara Chevrolet van Ed Carpenter. De in Indianapolis geboren Carpenter behoort tot de 10 rijders die in de geschiedenis van de Indy 500 driemaal vanaf pole mochten vertrekken. In 2018 eindigde hij als tweede. Het was zijn beste resultaat op de Brickyard. Sinds 2013 wist een ECR Dallara Chevrolet zich negenmaal in de Top 9 te kwalificeren. Gedurende zes jaar startte één van zijn auto's vanaf de eerste startrij. Conor Daly zal op de IMS de No47 AIR Force Chevrolet bemannen.

Ed Carpenter: "Met de steun van de Bitcoin community is ons team er meer dan klaar voor om in de Indy 500 ten aanval te gaan en onze eerste Borg&Warner Trophy te veroveren. Wij willen de klinkers kussen, melk drinken en dan zien hoe de Bitcoin de $100 miljoen passeert."

Van dinsdag 18 t/m vrijdag 21 mei vinden de vrije trainingen voor de Indy 500 plaats. De kwalificaties voor de 105e editie van de Indy 500 vindt op zaterdag en zondag 22/23 mei a.s. plaats.

Bitcoin ECR Announcement
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet