Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen in Porsche op Barcelona

Jeroen Bleekemolen rijdt in het weekend van 12/13 mei in het voorprogramma van de Formule 1. De Nederlandse A1 GP-coureur stapt dan in een Porsche voor de Supercup. De Aerdenhouter vervangt op het circuit van Barcelona zijn vader Michael en racet dan onder meer tegen zijn broer Sebastiaan.

Tekst: Marc Kok

Tijdens het eerste Porsche Supercup-weekend, onlangs in de woestijn van Bahrein, merkte Michael Bleekemolen dat de jaren toch wel beginnen te tellen. De 57-jarige rijder, die aan zijn 40ste competitieve seizoen in de autosport bezig is, bivakkeerde in het achterste gedeelte van het zeer competitieve veld. Zoon Sebastiaan eindigde tijdens de twee races als 11de en 9de en staat 8ste in het tussenklassement.

michaelensebastiaanbleekinbahreinb
Michael en Sebastiaan Bleekemolen in Bahrein. Foto: racecam.de

Sterke merkencup
Bleekemolen senior liet in Bahrein al doorschemeren dat hij zijn stoeltje voor Barcelona wel eens aan zijn jongste zoon zou kunnen schenken. Jeroen heeft het aanbod van zijn pa geaccepteerd en zal over ruim twee weken de strijd aangaan in de sterkste merkencup ter wereld.

Uitnodiging
Het is overigens niet voor het eerst dat Jeroen Bleekemolen in deze rappe bolides van Duitse makelij zal stappen. Vorig jaar september werd hij uitgenodigd door het team van kampioen Richard Westbrook en finishte Jeroen bijna op het podium. "Dat was op Monza, waar ik vierde werd’’, vertelt de jongste telg uit de racefamilie. "Ik heb in 2006 op Zandvoort ook nog een keertje Porsche Carrera gereden en eindigde toen als tweede.’’

Geen tijd
Jeroen Bleekemolen zal zijn vader echter niet het complete seizoen vervangen. "Daarvoor heb ik helemaal geen tijd. Bijna al mijn weekenden zijn al volgeboekt met races. Misschien dat ik na Barcelona misschien nog één of twee keer kan meedoen aan de Porsche Supercup, maar daar zal het wel bij blijven. Meer zit er gewoon niet in.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet