V8 Supercars

V8 Supercars: Doorbraak Anton de Pasquale met Historische Ford-zege. Waters verslaat SVG in R11 op The Bend

2021 Heimgartner
André Heimgartner verzamelde ook weer de nodige punten op The Bend.

Daarbij bedroeg het verschil tussen Waters en SVG slechts 1.3 secs. In de 12e ronde ging de Tickford Mustang van Waters voor zijn reguliere stop naar binnen. Waters liet achter twee nieuwe banden monteren en kwam net voor Will Davison weer terug de baan op. Van Gisbergen volgde drie ronden later en kwam net achter Waters weer terug de baan op. Vanaf de 17e tot aan de 24e ronde reden Waters en SVG wiel-aan-wiel waarbij het rondenrecord constant verbeterd werd. Uiteindelijk was het Waters die zowel de snelste ronde als de overwinning voor zich wist op te eisen

2021 Race 1 Veel close racing in de Supercars.

Wat SVG ook probeerde, hij slaagde er vandaag niet in om zichzelf een verjaardagscadeau te bezorgen zoals Kyle Busch in NASCAR vorig weekend. Toch was SVG een tevreden man. In de tussenstand van het kampioenschap werden waardevolle punten verzameld en beschikt over een voorsprong van ruim 190 punten op zijn teamgenoot Jamie Whincup. Will Davison hield met een tweede plek het vaandel andermaal voor DJR hoog. Voor Waters was het nogal een contrast, eerst een crash en toen een overwinning.

2021 Mostert
Geen slecht weekend voor Chaz Mostert die ook de nodige punten verzamelde.

Commentaren
Cameron Waters: "Ik heb er geen woorden voor. Gedurende het gehele weekend beschikten wij over een snelle auto. In de regen waren we snel en je weet ook wat er eerder vandaag gebeurde. Het team werkte zo hard om de auto weer op tijd klaar te krijgen. Dat niet alleen maar ze gaven mij ook een auto terug die capabel was om te winnen. Het team heeft dit verdiend. Ze bezorgden mij een goede pitstop en daarna moest ik het doen."


2021 Pitstop
Routinestop voor Will Davison

Anton de Pasquale: "Het was bijna een perfecte dag. Twee poles en een overwinning alsmede een goed uitgangspunt voor de tweede wedstrijd. Maar door een motorprobleem ontspoorde alles jammer genoeg. Een hele bijzondere wedstrijdoverwinning."

Shane van Gisbergen: "Helaas geen overwinning op moederdag. Ik heb er alles aan gedaan." Misschien waren de moeders van Thomas Randle en Nick Percat wel de echte heldinnen dit weekend. Zij sprongen voorafgaande aan de eerste wedstrijd in een skydive naar beneden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet