Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula 4

Spaans F4: Dubbele winst voor Dilano van 't Hoff in Spaanse F4 op Spa

race 2 hoff marti
Dilano van t'Hoff en Josep Maria Marti 

Van 't Hoff op herhaling

De tweede wedstrijd over 25 minuten en één ronde werd aan het eind van de vrijdagmiddag verreden en daarin was de poleposition wel voor Van 't Hoff. Terwijl de Nederlander goed weg kwam, was dat zeker niet het geval voor de op een tweede positie staande Ramos, die meteen Marti aan zich voorbij zag gaan. Omdat echter Suleiman Zanfari achter op het circuit na een technisch probleem zijn MP Motorsport-bolide in de bandenstapels had geparkeerd, was het al snel weer tijd voor een lange safetycar periode. Bij de herstart was Van 't Hoff goed wakker, kwam alleen op Kemmel Straight nog even onder druk van Marti, maar wist door een late remactie de leiding te behouden. Daarna wist de MP Motorsport-piloot een gaatje te slaan en hoewel Marti in de slotfase nog wel dichterbij kwam, kwam de tweede zege van Van 't Hoff geen moment meer echt in gevaar. Op twee reed Marti ook een solide race en zo legde de Spanjaard onbedreigd beslag op plek twee, terwijl Ramos de derde plaats voor zich opeiste.

race 2 koen dunne
Rik Koen en Alex Dunne

Achter dit drietal was er de hele race een felle en fraaie strijd om de posities net buiten het podium gaande. In eerste instantie leek die plek weggelegd voor Maciá, maar de Spanjaard werd ingelopen door de fel strijdende groep bestaande uit Noah Degnbol, Sebastian Ogaard, Dunne en Koen. Dunne viel daaruit weg toen zijn voorvleugel het begaf, maar vervolgens sloot Francesco Braschi bij dit clubje aan. Koen liet zich daarbij van zijn beste kant zien door zijn MP Motorsport-teamgenoot Degnbol te passeren en vervolgens ten koste van Maciá zelfs op te rukken naar plek vier. De Nederlander wist deze positie daarna ook probleemloos vast te houden en boekte zo een uitstekend resultaat.
Op gepaste afstand van Koen bleven Maciá, een verder oprukkende Braschi, Degnbol, Ogaard em Kelstrup het met elkaar aan de stok houden. In de laatste ronde raakten Braschi en Degnbol elkaar waarbij de eerste zijn race tegen de bandenstapels zag eindigen. Degnbol kreeg daarmee de vijfde plaats in de schoot geworpen, terwijl Kelstrup nog goede zaken deed door naar de zesde plaats door te schuiven, voor Maciá en Ogaard. De Heus sloot de race als 21ste af.

race 2 podium
Podium race 2

MP Motorsport één-twee

In de op zaterdagochtend verreden wedstrijd over 18 minuten en 1 ronde mocht Van 't Hoff van poleposition vertrekken, met Maciá op twee. De tweede en derde rij werden ingenomen door Ramos, Bordas, Jenic en Koen. Terwijl Van 't Hoff goed weg was, bleef Maciá staan. De Spanjaard kon gelukkig door het achteropkomende veld ontweken worden. Voor Maciá was het wel meteen einde wedstrijd. Lang niet iedereen kwam de eerste ronde ongeschonden door. In La Source spinde Bordas waardoor het veld nog een rijder uit de top vijf kwijt was, terwijl even verderop twee auto's van de baan schoten en de eerste safetycar situatie veroorzaakten. Achter de rug van Van 't Hoff had de eerste ronde al heel wat teweeg gebracht want op de tweede plek sloot de als zevende begonnen Marti aan, op drie gevolgd door de vanaf plek negen vertrokken Kelstrup en pas op vier Ramos die in alle drukte ook even buiten de baan was gekomen. Ogaard had van buiten de top tien goed geprofiteerd en lag na één ronde op plek vijf, terwijl Koen was teruggevallen naar plek dertien.

race 2 ramos
Santiago Ramos

Door het vele grind op de baan duurde het opruimen lang en resteerden er nog een kleine zes minuten en één ronde voordat het veld weer werd losgelaten. Van 't Hoff deed bij de herstart wat hij moest doen, maar kon niet voorkomen dat hij op Kemmel Straight vanuit de slipstream werd gepasseerd door Marti. Ook Kelstrup sloot aan en een ronde later profiteerde de Deen op dezelfde plek optimaal van de dubbele slipstream door in één beweging zowel Van 't Hoff, die Marti aan het inhalen was, als de Spanjaard te passeren en de leiding te nemen. Helaas was het na de vierde doorkomst alweer tijd voor de safetycar omdat in La Source opnieuw een rijder gespind was en niet meer ontweken kon worden door een achteropkomende concurrent.

race 3 kelstrup
Georg Kelstrup

Inmiddels waren de 18 minuten verstreken toen de safetycar de pits in dook en dus was er nog één sprintronde richting de finish te gaan. Kelstrup wist een klein gaatje te slaan en omdat Van 't Hoff werd aangevallen door Marti, kon de Nederlander de Deen niet serieus bedreigen. Van 't Hoff wist de aanval af te slaan waarbij Marti even buiten de baan kwam en meteen gepasseerd werd door Ogaard, Ramos en Dunne, waardoor de Spanjaard opeens op plek zes terechtkwam. In de laatste halve ronde kon Van 't Hoff het gat naar Kelstrup nog wel dichten, maar de mogelijkheid tot een aanval ontbrak waardoor de Deen zijn eerste zege kon optekenen en Van 't Hoff achter zijn MP Motorsport-teamgenoot voor de derde keer naar het podium mocht. Ogaard stelde de derde plaats veilig. Koen bleef steken op plek elf terwijl De Heus als 23ste de finish passeerde.

race 3 podium 1
Podium race 3

De eerste tussenstand in het kampioenschap wordt aangevoerd door Van 't Hoff. Over een maand wordt op het circuit van Navarra de tweede ronde van de Spaanse F4-titelstrijd afgewerkt.

Race 1, 25 minuten + 1 ronde
1. Dilano van 't Hoff, MP Motorsport
2. Daniel Maciá, Formula de Campeones
3. Alex Dunne, Pinnacle Motorsport
4. Enric Bordás, Formula de Campeones
5. Josep Maria Marti, Campos Racing
6. Santiago Ramos, Jenzer Motorsport
7. Georg Kelstrup, MP Motorsport
8. Francesco Braschi, Jenzer Motorsport
9. Sebastian Ogaard, Campos Racing
10. Filip Jenic, Teo Martin Motorsport
16. Rik Koen, MP Motorsport
24. Emely de Heus, MP Motorsport

Race 2, 25 minuten + 1 ronde
1. Dilano van 't Hoff, MP Motorsport
2. Josep Maria Marti, Campos Racing
3. Santiago Ramos, Jenzer Motorsport
4. Rik Koen, MP Motorsport
5. Noah Degnbol, MP Motorsport
6. Georg Kelstrup, MP Motorsport
7. Daniel Maciá, Formula de Campeones
8. Sebastian Ogaard, Campos Racing
9. Maksim Arkhangelskiy, Drivex
10. Enric Bordás, Formula de Campeones
21. Emely de Heus, MP Motorsport

Race 3, 18 minuten + 1 ronde
1. Georg Kelstrup, MP Motorsport
2. Dilano van 't Hoff, MP Motorsport
3. Sebastian Ogaard, Campos Racing
4. Santiago Ramos, Jenzer Motorsport
5. Alex Dunne, Pinnacle Motorsport
6. Josep Maria Marti, Campos Racing
7. Vladislav Ryabov, GRS Racing
8. Noah Degnbol, MP Motorsport
9. Maksim Arkhangelskiy, Drivex
10. Oliver Michl, Teo Martin Motorsport
11. Rik Koen, MP Motorsport
23. Emely de Heus, MP Motorsport
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet