GT

GT: BMW voltooit succesvolle Nordschleife test met de M4 GT3

Bij BMW Motorsports is men nu begonnen aan de volgende stap met de ontwikkeling van de BMW M4 GT3. In handen van Jens Klingmann en Augusto Farfus werkte men met de BMW M4 GT3 een succesvol testprogramma af.


BMW M4 GT3 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

BMW voltooit succesvolle Nordschleife test met de M4 GT3
De karakteristieke kenmerken van de meer dan 20 KM lange Nordschleife maken dit tot een perfecte proeftuin voor de ontwikkeling van nieuwe raceauto's. Een erg lange baan met tal van opties, een combinatie van hoge snelheden, snelle bochten en flinke hoogteverschillen biedt alles wat de ingenieurs van BMW Motorsport nodig hebben voor een uitgebreide test. Een auto die op de Nordschleife goed uit de verf komt, is goed voorbereid om ook andere circuits aan te kunnen.


BMW M4 GT3 2

De tests van afgelopen donderdag op het meest uitdagende circuit ter wereld waren specifiek gericht op de duurzaamheid van specifieke componenten onder extreme belasting op de Nordschleife alsmede het rijgedrag in een aantal specifieke bochten. Voor de rijders waren de eerste indrukken erg positief."

Jens Klingmann: "Het debuut van de M4 GT3 op de Nordschleife verliep erg goed. Mijn eerste indruk is dat de M4 GT3 de sterke punten van zijn voorganger op de Nordschleife heeft behouden en tegelijkertijd zijn zwakke punten heeft weggenomen. Het is natuurlijk onmogelijk om die 1:1 naar andere circuits over te brengen maar als rijder voel je je direct thuis in de M4 GT3. De auto is niet onvoorspelbaar en heel leuk om te rijden."

BMW M4 GT3 3


Agusto Farfus: " Het is een grote eer om zo intensief bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT3 betrokken te zijn geweest en op de legendarische Nordschleife de eerste ronden te hebben afgelegd. Veel dank aan BMW M Motorsport. Het is altijd heel bijzonder om voor het eerst met een nieuwe auto de baan op te gaan. Je weet nooit wat je kunt verwachten en hoe de auto zich zal gedragen. De BMW M4 GT3 maakte een erg goede indruk. De rijervaringen waren erg goed en we hebben op het uitdagende circuit van de Nordschleife geen enkel technisch probleem gehad."

BMW M4 GT3 4

Er zijn meerdere tests gepland en kort voor 24U Nürburging zal het BMW M Motorsport vlaggenschip aan het grote publiek geïntroduceerd worden. Later in het jaar zal de auto in de NLS(voorheen VLN) zijn debuut maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet