IndyCar

Indycar: Ed Carpenter Racing begint meimaand met Texas double header

Met de wedstrijd op de Texas Motor Speedway begint teameigenaar Ed Carpenter aan zijn negentiende Indycar-seizoen. VeeKay wil rehabilitatie voor zijn 2020 Texas debuut. Met de wedstrijden op de Texas Motor Speedway heeft het team van Ed Carpenter a.s. weekend binnen drie weken op drie verschillende type banen gereden. A.s. weekend stapt Ed voor zijn eerste twee wedstrijden naast Rinus VeeKay in de cockpit. Conor Daly reed de eerste twee wedstrijden in de No 20 U.S. Air Force Dallara Chevrolet


2021 Texas Ed
Ed Carpenter wil op de Texas Motor Speedway naar Victory Lane.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ECR

Ed Carpenter Racing begint meimaand met Texas double header
In 2020 won Rinus VeeKay met het team van ECR de rookie titel en is nu aan zijn tweede seizoen bezig. Met twee Top 10 resultaten kende zijn tweede seizoen een sterke start. Tijdens de openingswedstrijd op Barber Motorsports Park werd VeeKay in de eerste ronde het slachtoffer van een incident en moest in een gesloten pitlane herstel aan zijn auto laten uitvoeren. Door een slimme strategie en een sterke run kwam de 20-jarige als zesde over de eindstreep. Afgelopen weekend op St. Petersburg miste Rinus nipt de Firestone Fast Six en beëindigde de wedstrijd in 9e positie.

In juni vorig jaar was de NTT Indycar-series als openingswedstrijd op de Texas Motor Speedway te gast. Een ééndags evenement. Ed Carpenter kwalificeerde zich als 13e en reed onmiddellijk naar voren. Gecombineerd met het snelle werk van zijn crew wist Carpenter zich van een Top 5 resultaat te verzekeren. VeeKay is klaar voor een revanche van zijn NTT Indycarseries debuut op de Texas Motor Speedway vorig jaar. Na contact gedurende de trainingen moest hij de kwalificatie missen en achteraan starten en wist in de openingsfase al acht posities goed te maken. In de 36e ronde kwam er een vroeg einde aan zijn debuut toen hij bij het uitkomen van Turn 2 spinde en contact met een andere deelnemer maakte.

Zowel VeeKay als Carpenter hadden recentelijk het voordeel om hun Dallara Chevrolets op twee verschillende soorten ovals te testen. Twee dagen later was Conor Daly van de partij voor een test op de Indianapolis Motor Speedway.

Ed Carpenter: "Het was fantastisch om de afgelopen twee weekends. Om op de Texas Motor Speedway achter het stuur van de No 20 te zitten maakt deze week nog beter. Ik ben klaar voor Victory Lane. Het is te lang geleden."

Rinus VeeKay: "Met spanning kijk ik uit naar de wedstrijd op de Texas Motor Speedway. Wij hadden daar een geweldige test in het voorseizoen, de SONAX Dallara Chevrolet voelde in het verkeer echt geweldig aan. Ik wil revanche voor vorig jaar. Ik denk dat we een geweldige auto zullen hebben. ECR staat erom bekend dat hun auto's op de ovals erg sterk zijn wat natuurlijk echt goed is. Ik wil dit ook doen!"

2021 VeeKay Test
VeeKay wil revanche voor 2020 op de Texas Motor Speedway dit weekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet