ESports

Div: Max Verstappen/Maximilian Benecke/Chris Lulham winnen virtuele 24U Nürburgring

Een overwinning voor de favorieten van de virtuele 24U Nürburgring powered by VCO op het iRacing platform. De tweede van vier evenementen van de VCO GrandSlam.BMW Team Redline met de topcoureurs Max Verstappen/Maxmilian Benecke/Chris Lulham heersten met de BMW M4 GT3 in de virtuele "Groene Hel" De andere podiumplekken waren ook voor BMW Teams weggelegd. BMW Team Bank en BMW Team GB eindigden na 153 virtuele ronden resp. als tweede en derde op de Nürburgring Nordschleife. In de Porsche 911, GT4 en TCR gingen de klasse-overwinningen in "Top-Split" naar de sterkste iRacing Teams van R8G Sports, Team RSO en Team Heusinkveld.


2021 Team Redline 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Max Verstappen/Maximilian Benecke/Chris Lulham winnen virtuele 24U Nürburgring
In de GT3 klasse domineerde het BMW Redline Team volledig. Met uitzondering van een spin in de slotfase leverde het BMW Bank Team een constante prestatie en vormde geen gevaar voor het BMW Redline Team. BMW Team GB verloor al vroeg in de wedstrijd, ten gevolge van internetproblemen bij Sami Matti Trogen, meer dan twee minuten maar vocht zich met uitstekende rondetijden terug naar het podium. De beste niet geklasseerde BMW was de virtuele Mercedes AMG GT3 van het MAHLE Racing Team die als vierde geklasseerd werd. Het team van URANO eSports lag enige tijd op kop maar viel na een aantal voorvallen in de tweede wedstrijdhelft naar de vijfde plek terug.

Direct bij de start van de Porsche 911 klasse was er direct een incident. Vanaf pole wilde Team Redline ook hier om de overwinning strijden maar een aanrijding in de eerste bocht betekende het voortijdige einde. Nadat de polesitters uit de wedstrijd verdwenen waren, reden Quentin Vialatte, Julien Soenen en Thibault Cazaubon(het Junior Team van R8G Esports) in de virtuele Porsche 911 naar de overwinning. De tweede en derde plek gingen naar H2 Performance SRT en AVA Confused Zecarul.


2021 Team Heusinkveld

In de GT4 klasse ging de overwinning naar Lennart Hartenberg, Nils Lorenz, Manuel Waibel en Nils Carstensen in de Porsche Cayman van Team RSO 397 by Team Heusinkveld.Op P2 en P3 volgden de auto's van SimRC en GermanSimRacing.de by ACV. In de TCR klasse ging de overwinning naar de Audi R8 LMS van Michael Schöttler, Fabian Siegmann, Marcel Tie en Patrick Kubinji van Team Heusinkveld. Achter hen slaagden de teams van FrozenSpeed Full Send en RevolutionSimRacing op het podium te komen.

De reacties
Maximilian Benecke(BMW Team Redline GT3 overall winnaar): " Pole, snelste ronde en overwinning. Voor ons was het een mega overwinning en er waren maar heel weinig situaties waarbij het hart even stilstond. De auto lag zeer goed en wij konden vrijwel in elke ronde tot aan de limiet gaan. De tweede overwinning in het tweede evenement betekent voor ons natuurlijk de jackpot. Ondanks een pauze verheug ik me op de volgende wedstrijden."

Chris Lulham( BMW Team Redline GT3 overall winnaar): " Zoals altijd op de Nordschliefe was het een veeleisende wedstrijd. Het was belangrijk om de auto clean te houden en tegelijkertijd in het verkeer consequent te werk te gaan. Ieder van ons heeft het fantastisch voor elkaar gekregen en wist zich uit netelige situaties te redden en over een sterk tempo te beschikken. Dit werd beloond."

Thibault Cazaubon(R8G Sports Overwinning 911 Cup): " Gedurende het wedstrijdverloop besloten wij om brandstof te besparen en zo per stint een ronde te winnen. Zo konden wij drie pitstops uitsparen. Bovendien moesten we niet al te hard in de aanval gaan. Wij konden voorvallen uit de weg gaan en banden sparen. Onze concurrenten bespaarden niet op brandstof maar wij beschikten wel over dezelfde snelheid. Daardoor verschaften wij onszelf een voorsprong waardoor we alleen nog maar naar de finish moesten rijden."

2021 GT4Manuel Waibel(Team RSO 397 by Team Heusinkveld GT4 winnaar): "Afgezien van een spin in de openingsfase hadden we bijna een perfecte wedstrijd. Nils Carstensen was ons strategiemonster en wist in de laatste stint nog flink wat brandstof te besparen.Zo is een 24 Uurs wedstrijd toch iets anders dan een virtuele DNLS/VLN wedstrijd. Regelmaat en snelheid. Dit klopte bij ons helemaal."

Marcel Tie(Team Heusinveld TCR winnaar): "Dit voelt geweldig. Het ging er in deze wedstrijd best beschaafd aan toe. Pas toen de GT3 auto's ons naderden nam de intensiteit in het TCR veld toe. Dit succes betekent heel veel voor ons. Het is onze eerste overwinning op een iRacing Special Event. Sinds de samenwerking met team RSO wist ons team twee klasse-overwinningen te behalen. Maar dit is verreweg ons beste resultaat."

Facts
Voor BMW Team Redline was het de tweede overwinning in de virtuele 24 Nürburgring. Vorig jaar behaalde men de overwinning in de Porsche 911 klasse. Ook dit jaar stond men hier op pole maar Gianni Vecchio werd na een crash in de eerste ronde al uitgeschakeld.Maximilian Benecke behoort tot de rijders die dit virtuele evenement nu voor de derde maal gewonnen hebben. Voor Max Verstappen en Chris Lulham(pas sinds enkele weken bij Team Redline actief) betekende het de allereerste overwinning in de virtuele editie.


2021 Pitlane


Grandslam
27. Maart 2021: iRacing 12h Sebring powered by VCO
24./25. April 2021: iRacing 24h Nürburgring powered by VCO
3. Oktober 2021: iRacing Petit Le Mans powered by VCO
7. November 2021: iRacing 10h Suzuka powered by VCO
--
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet