IndyCar

Indycar: Andretti Autosport neemt Sebastian en Oliver Wheldon onder haar hoede

Mooi nieuws uit St. Petersburg vandaag. Andretti Autosport eigenaar Michael Andretti heeft de beide zoontjes van Dan en Susie Wheldon in haar Development Programma opgenomen. Hun vader Dan Wheldon kwam eind 2011 op de Las Vegas Motor Speedway om het leven.

2021 Wheldon broers
Susie Wheldon met Sebastian en Oliver Wheldon. 


Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar/PR

Andretti Autosport neemt Sebastian en Oliver Wheldon onder haar hoede
In 2005 won de Brit Dan Wheldon de Indycar titel voor het team van Andretti Green Racing. In 2011 verongelukte Dan Wheldon op de Las Vegas Motor Speedway en zou in 2012 weer naar zijn oude team terugkeren. Wheldon won in 2005 en 2011 de Indy 500. Zijn laatste overwinning behaalde hij op de Brickyard nadat JR Hildebrand in het zicht van de finish crashte. Dan Wheldon was nauw betrokken bij het ontwikkelen van het Dallara IR 12 chassis ofwel de DW12.Dit jaar zullen Oliver en Sebastian in drie nationale Amerikaanse kartin kampioenschappen uitkomen; Rok Cup Usa, Super Karts USA USA ProKart Series.

Michael Andretti: "Dan was familie voor ons en we hadden samen veel succes op het circuit. In zowel Sebastian als Oliver zien e veel van Dan terug. Wij zijn erg trots om ze in onze racefamilie te verwelkomen.Niemand zal Dan ooit kunnen vervangen maar we bieden graag een netwerk van mentorschap aan om de jongens verder in hun carriere te ontwikkelen. Karting is natuurlijk de eerste stap maar we hopen dat de Road to Indy uiteindelijk Indycar kansen zal creeëren."

Sebastian Wheldon: "Ik vind het geweldig om junior rijder voor Andretti Autosport te zijn en hoop dat Oliver en ik beiden een keer de Indy 500 mogen winnen."Oliver Wheldon: "Het zou ontzettend gaf zijn om ooit voor Andretti Autosport te mogen gaan racen net zoals mijn vader."

Susie Wheldon bedankte Michael Andretti voor zijn steun. "Ik ben erg dankbaar dat hij Sebastian en Oliver onder zijn hoede heeft genomen. In de junior klasses is het zo moeilijk maar met de steun en de technische middelen waarover Andretti Autosport beschikt zal deze stap vergemakkelijken. Elke keer als de jongens hun helm opzetten moet ik aan Dan denken omdat ze over dezelfde vastberadenheid van hun vader beschikken en een winnende houding hebben. Ook beschikken ze over een aantal van Dan's andere eigenschappen"

Sebastian Whelden is 12 jaar oud en Oliver 10. Eigenlijk hebben de jongens hun vader nooit echt gekend. Ondanks wat er met haar man gebeurd is, heeft Susie Wheldon altijd het contact met de Indycarwereld weten te behouden.

2021 Wheldons
Susie Wheldon samen met haar zoontjes, Scott Dixon en Tony Kanaan. Ook bij de jongens kroop het bloed waar het niet gaan kon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet