Formula E

Formule E: Resterende races lopende seizoen bekendgemaakt

210422 FE
De Formule E-kalender telt dit seizoen 15 races

Dit weekeinde vindt de derde ronde van het ABB FIA WK Formule E plaats met twee races het Circuit Ricardo Tormo in Cheste nabij Valencia. Voor het eerst in de historie werkt de elektrische klasse een race-evenement op een permanent circuit af. Enkele dagen voorafgaand aan de Spaanse ronde maakten de Formule E-organisatie en de FIA ook de kalender voor de rest van het lopende seizoen bekend, met evenementen in Mexico, New York, Londen en Berlijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Niet in de laatste plaats vanwege de pandemie koos de Formule E ervoor om de kalender voor het actuele seizoen ("Season 7", in Formule E-taal), in delen bekend te maken. Niettemin deden toch via allerlei kanalen al voorlopige schema's de ronde. Als verwachte locaties vielen Marrakesh en Santiago, plus de eerder aangekondigde races in Sanya en Seoul buiten de boot, terwijl de Mexicaanse ronde werd verplaatst van Mexico-Stad naar Puebla, omdat het circuit in de hoofdstad dienst doet als veldhospitaal voor Covid-patiënten. In Puebla, dat voor het eerst sinds de dagen van het WTCC weer eens een internationaal FIA-kampioenschap ontvangt, wordt op 19 en 20 juni geracet.

Op 10 en 11 juli vinden er twee wedstrijden plaats op het stratencircuit van Red Hook in Brooklyn, New York City. De laatste twee evenementen zijn double-headers in Europa, op 24 en 25 juli in Londen op een parcours dat deels overdekt en deels in de buitenlucht is, en op 14 en 15 augustus de finale in Berlijn op het voormalige vliegveld Tempelhof. Die laatste is wel een lastige, want 15 augustus is ook de geplande testdag voorafgaand aan de 24 Uur van Le Mans, waar negen van de 24 Formule E-rijders (en zelfs tien, als we Toyota-reserverijder Nyck de Vries meerekenen) aan de start verwacht worden.

De geplande race in Monaco op 8 mei vindt zoals de situatie nu is gewon doorgang. Met alle overige evenementen als 'double header' komt het eerste WK-seizoen van de Formule E dan uit op een totaal van 15 races, meer dan in elk van de zes voorgaande seizoenen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet