IndyCar

IRL: Tony Kanaan wint Motegi

De Braziliaan Tony Kanaan won afgelopen weekend het jaarlijkse uitstapje van de IRL op het Japanse Motegi. De AGR-coureur won de wedstrijd op een uitgekiende strategie.

tekst Willem J.Staat
tony_kanaan


Snelle wedstrijd

Tony Kanaan: “Het was een erg snelle wedstrijd en ik had al snel door dat de leiders dit tempo nooit vol konden gaan houden. Dus wachtte ik maar af. Ik besloot maar om bij hen in de buurt te rijden en brandstof te sparen en dan het juiste moment af te wachten.” De Brit Dan Wheldon ging in de 186e ronde voor de laatste maal naar binnen en diens teamgenoot Scott Dixon in de 196e. Aanvankelijk leek Wheldon zijn zeges van 2004 en 2005 te herhalen, want hij reed maar liefst 126 ronden op kop. Wheldon verloor de wedstrijd doordat het radiocontact wegviel. “Het is erg frustrerend als dit team elke keer door stommiteiten wedstrijden verliest” mopperde de Brit na afloop. Daarbij werd hij slechts met een verschil van 04828 door Kanaan verslagen.
“Vanaf de 15e ronde heb ik het gewoon rustig aangedaan en dat heeft me gewoon de wedstrijd opgeleverd” vertelde Kanaan na afloop. Voor de Japanner Kosuuke Matsuura verliep de wedstrijd nogal frustrerend doordat hij bij zijn thuisrace als eerste in de muur verdween. Ook was de Japanse coureur eerder deze maand door de IRL-organisatie op de vingers getikt omdat hij nogal grove opmerkingen over een tegenstander op de Amerikaanse televisie geuit had.

UITSLAG
1. Tony Kanaan(BR) Dallara Honda 200 ronden
2. Dan Wheldon(GB) Dallara Honda 200 ronden
3. Dario Franchitti(GB) Dallara Honda 200 ronden
4. Scott Dixon(NZ) Dallara Honda 200 ronden
5. Sam Hornish jr(USA) Dallara Honda 200 ronden
6. Scott Shapr(USA) Dallara Honda 200 ronden
7.. Helio Castroneves(BR) Dallara Honda 200 ronden
8. Jeff Simmons(USA) Dallara Honda 200 ronden
9. Tomas Scheckter (ZA) Dallara Honda 200 ronden
10.Buddy Rice(USA) Dallara Honda 200 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet