NASCAR

NASCAR: Sebastiaan Bleekemolen weer terug in EuroNASCAR Whelen. 26 inschrijvingen gemeld

Team Bleekemolen is weer terug in de NASCAR Whelen Euroseries. Op de voorlopige inschrijvingslijst voor 2021 staat Team Bleekemolen met startnr. 69 ingeschreven. Grote afwezig is dit jaar het team van PK Carsport dat haar prioriteiten naar elders heeft verlegd. Ook de deelname van Loris Hezemans lijkt nog niet volledig zeker te zijn. Volgende maand wordt het EuroNASCAR Whelen seizoen in Valencia geopend.

2021 Team Bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen staat op de inschrijvingslijst van 2021 weer ingeschreven in de NASCAR Whelen Series Europe.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Sebastiaan Bleekemolen weer terug in Euro NASCAR Whelen. 26 inschrijvingen gemeld
Het NASCAR Whelen seizoen opent op 15/16 mei a.s. op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Na een jaar afwezigheid keert Team Bleekemolen weer in de EuroNASCAR PRO Whelen series terug. Sebastiaan Bleekemolen staat met startnr. 69 op de voorlopige inschrijvingslijst ingeschreven. Het team van Hendriks Motorsport staat garant voor drie inschrijvingen. De deelname van Loris Hezemans lijkt vanwege zijn activiteiten richting Xfinity-series nog niet geheel zeker. In ieder geval maken Tobias Dauenhauer, Giorgio Maggi en Martin Doubek deel uit van het team. Vorig jaar won het team met Vittorio Ghirelli de NASCAR Euroseries 2 titel en bezette tevens de eerste plekken in het teamklassement. Dauenhauer rijdt komend seizoen in ieder geval met startnr. 50 in de EuroNASCAR 2 serie.

Het team van oud F1-coureur Alex Caffi zet komend seizoen maar liefst drie auto's in. De nummer 1 zal in de EuroNASCAR2-series door de Cyprioot Vladimiros Tziortzis bestuurd worden. Jacques Villeneuve heeft inmiddels een streep onder zijn eigen team gezet en komt met het startnummer 5 voor het team van Alex Caffi uit. Wie de andere twee auto's in de EuroNASCAR PRO serie zullen besturen is nog niet bekend. Voor Jacques Villeneuve betekent het overigens alweer zijn derde NASCAR Whelen seizoen.

Het Franse RDV team besloot vanwege de COVID-19 pandemie in 2020 te pauzeren en keert dit jaar met Frederic Gabillon terug op de circuits. De twee andere rijders van het team zijn nog niet bekend. Het Oostenrijkse DF1 Team hoopt komend seizoen maar liefst vier auto's in te zetten. Voor de EuroNASCAR Pro-series heeft het Oostenrijkse team Nicola Rocca, Patrick Lemarie en Justin Kunz ingeschreven. Het aanstormende Belgische talent Simon Pilate zal in de EuroNASCAR series de kleuren van het Oostenrijkse team verdedigen.

Bij het team van Marko Stipp Motorsport zijn inmiddels drie van de vier zitjes bezet. Yevgen Sokolovskiy rijdt met het startnummer 48 zowel in de EuroNASCAR PRO als de EuroNASCAR 2 serie. De Portugees Miguel Gomes komt met de Chevrolet Camaro in de EuroNASCAR 2 serie uit. Voor het team van Not Only Motorsport komt de Italiaan Davide Dallara dit seizoen uit. Het team van CAAL Racing, dat in de diverse Italiaanse toerwagenkampioenschappen enorm veel ervaring opdeed, heeft voor komend seizoen eveneens drie auto's ingeschreven.

Waarschijnlijk is Luigi Ferrara weer de eerste rijder. De twee overige inschrijvingen zijn nog niet bekend. Ook hun aartsrivaal Solaris Motorsport heeft zich ingeschreven evenals het Duitse Mishumotors. Beide teams zullen één auto inzetten.Het is nog niet duidelijk waar regerend kampioen Alon Day komend seizoen gaat rijden. PK Carsport heeft de auto's in ieder geval tot aan de wedstrijd op Circuit Zolder, eind dit jaar, voorlopig op stal gezet.

2021 Loris Hezemans
Het is nog niet zeker of Loris Hezemans vanwege zijn Amerikaanse verplichtingen een geheel seizoen kan afwerken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet