TCR Series

WTCR: Hyundai maakt rijderskwartet nieuwe Elantra bekend, zonder Catsburg

210412 WTCR Hyundai
De nieuwe Elantra neemt bij Hyundai de plaats in van de i30 in de FIA WTCR

Als opvolger van de i30 brengt Hyundai dit jaar de nieuwe Elantra aan de start in de FIA WTCR. In totaal worden er vier auto's ingezet, twee voor de oud-kampioenen Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz, beide bij het Italiaanse team BRC, en twee voor Luca Engstler en nieuwkomer Jean-Karl Vernay bij het Duitse team Engstler.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De aankondiging van de vier rijders voor Hyundai vormt tevens de bevestiging van wat zich al een tijdlang aftekende, namelijk dat onze landgenoot Nicky Catsburg dit jaar geen deel meer uitmaakt van het kwartet Hyundai-fabrieksrijders in de FIA WTCR. Met de komst van de Elantra als nieuwe wedstrijdauto komt er tevens een einde aan het succesvolle tijdperk van de i30 in de WTCR, de auto waarmee Gabriele Tarquini in 2018 en Norbert Michelisz in 2019 de titel in de serie behaalden en waarmee in totaal – ook dankzij Catsburg – 21 races in de WTCR gewonnen werden.

Met de 59-jarige Tarquini, die van geen ophouden weet, maar ook nog steeds bewezen snel is, en de 36-jarige Michelisz heeft Hyundai twee routiniers aan boord die al jarenlang voor het merk rijden. Vernay is nieuw binnen het kader en rijdt daarmee voor het derde verschillende merk in drie seizoenen: in 2019 maakte hij nog deel uit van het fabriekskader van Audi, vorig jaar reed hij met een Alfa Romeo van het privéteam Mulsanne, waarmee hij de WTCR Trophy voor privérijders won, en nu geniet hij bij Hyundai dus weer fabrieksstatus. De 21-jarige Luca Engstler is een serieuze kandidaat voor de FIA Junior Driver Title, het klassement voor rijders onder de 24.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet