Mazda MX-5 Cup

Eerste winst voor Filip Wojtowicz in spannende Mazda MX-5 Cup

3G6A3864

De spannendste race van het weekend werd tot het laatst bewaard. Het was weer een ouderwets heerlijke Mazda MX-5 race. Knokken om elke meter tot de laatste meter op weg naar het podium. Zonder elkaar aan te raken won Filip Wojtowicz zijn strijd met András Király en Pim van Riet. Wojtowicz won verdiend zijn eerste wedstrijd in deze cup. Er zullen er vast meer gaan volgen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

20210411 1RL04605Sam van Norel was gisteren de snelste in de kwalificatie. De Johan Kraan Motorsport rijder mag de tweede Mazda MX-5 race als afsluiter van de fraaie V-Max Openingsraces, vanaf de beste startplaats aanvangen. Naast de verrassend snelle rijder staat de ervaren András Király, die vanochtend na problemenver terug viel, en er erg op gebrand is om vanmiddag hoog te scoren. Hij moet dan wel blijven uitkijken voor de sterk rijdende Pim van Riet en de winnaar van de eerste wedstrijd Marcel Dekker, die ook de tweede wedstrijd helemaal achteraan moet aanvangen doordat hij de kwalificatie had gemist.

3G6A3791

András Király komt het beste van zijn plaats, gevolgd door Sam van Norel en Filip Wojtowicz. Ook Marcel Dekker maakt een paar plaatsen goed, maar wordt geblokt bij het opgaan van de Hunzerug en blijft na één ronde steken op plaats negen. Pim van Riet zit weer lekker in zijn racevel en verdrijft Wojtowicz van de derde plaats om één ronde later door te schuiven naar plek twee, doordat Van Norel wegzakt naar de vijfde plaats.

20210411 1RL04597

20210411 1RL04607


Er ontstaan twee treintjes van vier wagen. Op de vierde plaats probeert Dominique Kraan aan te sluiten bij het leidende drietal. Op enige afstand is er strijd om de vijfde plaats tussen Van Norel, Martin Huisman, Dekker en Max de Bruijn. Marcel Dekker heeft in zijn opmars een tikje uitgedeeld in de Tarzanbocht en zal na afloop van de wedstrijd twee plaatsen straf moeten accepteren. Ook in het achterveld zijn er straffen, voor Wilfred Herder die vijf seconden aan zijn broek krijgt vanwege een jumpstart. Debutant Bob van Riet en John Hoogland krijgen drie extra seconden voor een foute startpositie.

20210411 1RL04719

 D4A8182


Filip Wojtowicz herpakt de tweede plaats op Pim van Riet en drijft koploper Király steeds meer op. Bumper aan bumper strijden deze twee kemphanen om de koppositie. Door hun felle gevecht mengt ook weer Pim van Riet zich in dit groepje, terwijl Kraan wacht wat er voor hem gaat gebeuren. Het is stuivertje wisselen aan de kop. Wojtowicz pakt kortstondig de kop, maar moet Király eerst naast zich en dan voor hem dulden.

20210411 1RL04780


De sluwe routinier Pim van Riet ruikt zijn kans en verschalkt het strijdende duo één voor één en gaat naar de kop. Király pikt dit niet en herstelt de volgorde in zijn voordeel. Het is weer echt spannend aan de kop, fraaie inhaalmanoeuvres die wij in deze cup inmiddels zo gewend zijn. De top vier ligt binnen 0,75 seconde. Het is weer Wojtowicz die zich helemaal vooraan meldt. In de laatste ronde wisselen de posities nog een keer, maar het is uiteindelijk Wojtowicz die met een voorsprong van 0,118 seconde zijn eerste wedstrijd in deze cup wint. Derde wordt Pim van Riet voor Dominique Kraan en Marcel Dekker.

20210411 1RL04656

Dekker zakt echter door zijn straf naar de zevende plaats, waardoor Martin Huisman vijfde wordt voor Max de Bruijn. Sam van Norel, Toine Kreijne en John Hoogland maken de top tien vol.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet