Supercar Challenge

DSC: Russisch podium in Supersport II

480_bmw_strijd

De Rus Lev Fridman won de eerste race van de divisie Supersport II van de Dutch Supercar Challenge. Ook de tweede race van het openingsweekeinde op de Nürburgring eindigde in een Russische zege. Victor Shapovalov won, gevolgd door twee landgenoten. Berry van Elk was de beste in de divisie Sport.

Foto's: Chris Schotanus

480_strijd_eerste_bocht

Na een felle strijd kwam Peter van der Kolk als eerste over de finish. Na afloop bleek echter dat hij had gereden met de BMW waarmee hij normaal in de divisie Supersport I rijdt. Van der Kolk had weliswaar ballastgewicht in zijn BMW gemonteerd om de auto in de klasse Supersport II te laten vallen, maar hij had de race vanaf de achterste startrij moeten beginnen. Als straf werd hij tien plekken teruggezet. De zege ging daarmee naar Victor Shapovalov, voor Lev Fridman en Oleg Petrikov (allen BMW 320i E46).
In de klasse Sport gebeurde er ook veel. Kees Kreijne, winnaar van de eerste race, lag op kop maar viel stil met zijn Lotus Exige. Vervolgens nam Iman van Schelven de kop over, een plek die hij na een spin aan Bas Barenbrug verloor.

480_spinbmw

Barenbrug moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Berry van Elk, die met zijn Mini Cooper S vanaf de laatste startrij naar de zege reed. Barenbrug werd tweede met zijn BMW E36 M3, voor Van de Moosdijk met een Vege Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet