IndyCar

Indycar: VeeKay vandaag niet meer in actie op de Speedway

Hoewel Rinus VeeKay medische permissie gekregen om vandaag aan de test op de Indianapolis Speedway deel te nemen komt de Nederlander niet meer in actie.


2021 VeeKay3
VeeKay komt volgende week pas weer op Barber Motorsports Park in actie.


Tekst Willem J. Staat
Foto  Indycar

VeeKay vandaag niet meer in actie
Na zijn dramatische trainingscrash op de eerste dag van de Open Testsessie zal Rinus VeeKay niet meer  op de Speedway in actie komen. Hoewel het team besloot om de auto naar de werkplaats van Ed Carpenter Racing te brengen bleek de schade te groot om nog binnen korte tijd gerepareerd te worden. Alleen Conor Daly en teameigenaar Ed Carpenter komen vandaag in actie.

VeeKay verloor gisteren in zijn vierde ronde de controle over zijn Dallara Chevrolet en ging snoeihard de muur in. Tijdens die klap met de muur liep de auto teveel schade op om nog gerepareerd te worden.

Teameigenaar Ed Carpenter wilde de enige andere auto van het team , zo kort voor het seizoensbegin op Barber Motorsports Park volgend weekend, niet riskeren. Bovendien zou de roadcourse configuratie weer voor één dag in een oval spec. omgezet moeten worden. In een korte periode teveel werk voor het team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet