IndyCar

Indycar: VeeKay crasht bij aanvang Indy Test

De Indycar-test sessie op de Indianapolis Motor Speedway was nog amper begonnen of Rinus VeeKay had de twijfelachtige eer om als eerste te crashen.

2021 VeeKay 1 Beelden die je liever niet publiceert. VeeKay "was hem plotselng kwijt". Mogelijke oorzaak waren de weersomstandigheden, waardoor de auto uit balans  raakte.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

VeeKay crasht bij aanvang Indy Test

Teleurstelling bij Rinus VeeKay en het team van Ed Carpenter. Kort na aanvang van de testsessie crashte de Nederlander nadat hij eerder al een gemiddelde van 217.539 mph. had laten noteren. Bij het insturen van Turn 1 brak de achterkant weg en Rinus kwam op het gras terecht waardoor hij de controle kwijtraakte en vervolgens in de Safer Barrier belandde. Gelukkig kon VeeKay op eigen kracht de gehavende Dallara Chevrolet ongedeerd verlaten.

VeeKay: "Ik wilde zoveel mogelijk rondjes rijden maar verder ben ik OK." De Nederlander liep bij de crash een gebroken linker wijsvinger op. Of de koude temperaturen en sterke wind bij de crash een rol heeft gespeeld zal de data moeten uitwijzen. Feit is dat VeeKay "hem ineens kwijt was."

In totaal komen donderdag en vrijdag 32 coureurs op de Speedway in actie. Waarschijnlijk komt VeeKay pas morgen weer voor het team van Ed Carpenter in actie omdat herstel van de bolide wel enige tijd zal vergen.

2021 VeeKay 2
Nu al overwerk bij Ed Carpenter Racing.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet