DTM

DTM: Twee tweevoudig kampioenen keren dit jaar in de serie terug

210406 DTM Wittmann
Marco Wittmann rijdt voor het Walkenhorst-BMW-team

Morgen en donderdag staan op Hockenheim de eerste twee officiële testdagen van de DTM gepland. Aan de vooravond van de tweedaagse test, waarbij ook belangstellende teams uit de DTM Trophy in actie kunnen komen, werden de laatste nog vakante rijdersposities ingevuld. Zowel bij BMW als bij Mercedes waren er nog open plaatsen, waarbij er nog enkele verrassingen uit de hoed getoverd werden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Zo legde het BMW-team Walkenhorst Motorsport voor zijn eerste seizoen in de DTM tweevoudig kampioen Marco Wittmann vast. Wittmann, die in 2014 en 2016 de titel won, brengt een rijke DTM-ervaring mee, waarvan het team uit het Noord-Duitse Melle bij Osnabrück ongetwijfeld kan profiteren.

210406 DTM Paffett
Gary Paffett rijdt met een Mercedes-AMG GT3 van Mücke Motorsport

Ook Mercedes heeft een tweevoudig kampioen binnen de gelederen: na twee jaar afwezigheid keert Gary Paffett bij Mücke Motorsport in de DTM terug. De deelname van het Berlijnse team met Paffett als rijder deed al een tijdje als gerucht de ronde, maar werd pas vandaag in een persbericht van Mercedes officieel bevestigd.

210406 DTM HRT
De HRT-Mercedes-AMG GT3's voor Vincent Abril (l.) en Maxi Götz

Een ander Mercedes-team, het Haupt Racing Team van Hubert Haupt, had al eerder de deelname met twee auto's aan de DTM aangekondigd, maar nog geen namen van rijders bekendgemaakt. Ook hier werd nu meer duidelijkheid verschaft: met de Duitser Maxi Götz en de Fransman Vincent Abril heeft het team een terugkerende rijder en een nieuwkomer in de gelederen. Götz reed in 2016 al in de DTM, Abril maakte vooral naam in diverse andere GT-series, met name met Bentley.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet