ESports

Div: Scott McLaughlin wint Indycar iRacing Finale Sebring. Conor Daly boos

In de Indycar iRacing challenge werd het duel Scott McLaughlin/Alex Palou gecontinueerd en sloot het seizoen met een virtuele zege op Sebring International Raceway af. Vier ronden voor het einde ging de Nieuw Zeelander zijn tegenstander aan de binnenkant van de laatste bocht voorbij en greep definitief de leiding.

2021 Alex Palou Sage Karam
Alex Palou en Sage Karam ging er flink voor in de openingsfase. Geen van beiden won.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Scott McLaughlin wint Indycar iRacing Finale Sebring
Een mooi slot van de Indycar iRacing Finale op Sebring International Raceway voordat de Indycar-coureurs over drie weken op Barber Motorsports Park echt aan de bak gaan. "We snakken er naar" zei virtueel winnaar Scott McLaughlin na afloop van de virtuele wedstrijd.

Alex Palou nam direct de leiding maar werd al snel door Sage Karam gepasseerd. In de tweede ronde was Arrow McLaren SP-rijder Robert Wickens bij een incident met Benjamin Pedersen(afkomstig uit het Road to Indy Programma) betrokken.

2021 Alex Palou Palou nam direct de leiding.

Wickens viel ver terug maar zou nog als elfde weten te eindigen. Indy Lights-coureur Pedersen kwam als achtste over de streep. En ook Simon Pagenaud, Marcus Ericsson en Dalton Kellett hadden geen beste avond. Pagenaud ging bij het uitkomen van Turn 3 de bandenstapels in, Marcus Ericsson spinde tijdens de wedstrijd meerdere malen en Dalton Kellett kwam in de problemen nadat zijn internetverbinding werd verbroken. De heren eindigden resp. als dertiende, twaalfde en vijftiende.


2021 Robert Wickens
Robert Wickens werd door pech achtervolgd.

Na zijn virtuele pitstop in de twaalfde ronde verloor Sage Karam zijn voorsprong en veel terrein waardoor Alex Palou de leiding kon overnemen. Die reed tot vier ronden voor het einde aan de leiding totdat Scott McLaughlin heel snel inliep en passeerde.


2021 McLaughlin Palou
Zowel McLaughlin als Palou hadden van hun virtuele duel genoten.

Achter Palou volgden de "Road to Indy" nieuwkomers RC Enerson en Braden Eves. James Davison en Enzo Fittipaldi eindigden resp. als vijfde en zesde gevolgd door de Rus Nikita Lastochkin die voor het team van Ed Carpenter Racing in de Sonax kleuren reed.

Conor Daly boos
Conor Daly was boos omdat de Fan Votes beslisten dat er op het virtuele Sebring gereden zou worden en niet op de Kentucky Motor Speedway.Daly was zelfs zo boos dat hij op Twitch "Might Finish Last" plaatste.

2021 McLaughlin 1
Winnaar Scott McLaughlin snakt naar het echte racen in de Indycar series. Iedereen toch!!!


Uitslag
1 3 Scott McLaughlin NZ  Team Penske
2 10 Alex Palou ESP Chip Ganassi Racing + 0.801 sec
3 75 RC Enerson USA Top Gun Racing + 0.896 sec
4 60 Braden Eves USA Meyer Shank Racing + 8.257 sec
5 53 James Davison AUS Dale Coyne Racing w/ RWR + 12.495 sec
6 52 Enzo Fittipaldi BRA Dale Coyne Racing w/ RWR + 48.714 sec
7 21 Nikita Lastochkin RUS Ed Carpenter Racing + 49.162 sec
8 17 Benjamin Pedersen DEN Road to Indy + 49.701 sec
9 20 Conor Daly USA Ed Carpenter Racing + 1:31.055 sec
10 12 Will Power AUS Team Penske + 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet