ESports

Div: Ayhancan Güven kampioen bij de Professionals in VCO ProSim series

Ayhancan Güven behaalde vanavond, terugkomend van de Porsche Carrera Cup test op Zandvoort, de titel in de VCO ProSim Series de titel bij de Real World Professionals op het virtuele Hockenheim. In de "Fun Race"op de virtuele Nordschleife ging de titel naar Robby Foley en op de virtuele Nordschliefe naar de combinatie Alejandro Sanchez/Muhammed IbrahimF3 Winnaars
Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Ayhancan Güven kampioen bij de Professionals in VCO ProSim series
Het eerste seizoen van de VCO ProSIM series op het iRacing simulatieplatform werd met twee spectaculaire wedstrijden op de Nürburgring Nordschleife en de Hockenheimring beëindigd. Bij de Real Pros had Ayhancan Güven alle reden om te juichen. Reeds eerder had zijn Australische teamkollega Joshua Rogers bij de Simracers de titel in de wacht gesleept. Eerder ging de titel in de "Fun Cup" aan Maximilian Benecke. Voor de de acht events die de VCO organiseerde werd maar liefst 50.000 Dollar aan prijzengeld uitgekeerd!

Florian Haasper, CEO van de virtuele competitie organisatie: "Ongelofelijk dat we de eerste VCO ProSIM series nu achter de rug hebben. Felicitaties aan onze kampioenen Ayhancan Güven, Joshua Rogers en Max Benecke. Ze hebben hun overwinningsbekers verdiend en het niveau van het rijdersveld was uitstekend. Bij de acht events hebben wij veel geleerd. Uit een idee van 2020 is een hoogwaardig Esports Racing kampioenschap met eigen verhalen en veel innovatieve ideeën ontstaan. Dank gaat onze fantastische partners D-Box, Fanatec, MAHLE, SiFaT, Sport Signage, Superdrink en VRS. Zonder hen hadden we de VCO ProSIM series niet kunnen organiseren. Ook wil ik iRacing en de meer dan 100 rijders en rijdsters bedanken die erbij waren. We zullen zeker met het concept van de VCO ProSIM series doorgaan."

2021 Lotus 79 Race 1


Fun Race
Voor de Fun Race stonden Real World Professionals voor twee moeilijke uitdagingen. Ze moesten rijden met de Lotus 79 die op een normaal circuit al moeilijk te berijden is en de "Groene Hel" En om hier met een historische F1 te rijden betekende spektakel. En de fans werden met deze wedstrijd niet teleurgesteld. Op de 24 km lange baan waren er in de drie ronden durende wedstrijd spannende slipstream duels, talrijke ongevallen en veel spektakel. De eindvoerwinning ging aan IMSA-coureur Robby Foley. Hij versloeg Indycar-coureur Sage Karam en Sami Matti Trogen.

2021 Lotus 79 Race 2

Zoals bekend ging de titel al eerder naar Maximilian Benecke. "Van elke Fun Race heb ik genoten. Het is altijd leuk om met verschillende auto's en circuits je kunnen onder bewijs te stellen. Ik verheug me op de fantastische prijs voor de overall overwinning en wacht op mijn SiFaT simulator die ik binnenkort mag ontvangen.''

Pole-Position:
Scott Andrews 7:27,228 Min.

2021 Nordschleife


Top 10
1 .Robby Foley
2. Sage Karam +1,740 Sek.
3. Sami-Matti Trogen +3,914
4. Scott Andrews +7,260
5. Cooper Webster +7,9456. Gustas Grinbergas +14,757
7. Florian Krüger +15,595
8. Jordan Caruso +26,546
9. Tom Ingram +28,588
10. Roldan Rodriguez +32,278


2021 Start Motordrom

Championship Race
Een nieuwe baan voor de teams bij de titelfinale. Via Twitter kon men kiezen en ruim 81 procent koos voor de Hockenheimring die sinds kort op het iRacing platform beschikbaar is. Na de bekendmaking moest kersvers kampioen Joshua Rogers zelfs deze baan nog downloaden. Rogers hoefde zijn teamcollega Ayhancan Güven alleen maar met een eerste goede stint aan de titel bij de Real World Professionals te helpen. En Ayhancan maakte bij de pitstop nog meerdere posities goed en kwam zelfs zijn enig overgebleven concurrent Sage Karam terug de baan op. Om brandstof te sparen reduceerde Ayhancan in de laatste ronde zijn tempo en kwam als zesde over de eindstreep. Overigens leverden Alejandro Sanchez/Muhammed Ibrahim een indrukwekkende prestatie wisten hun pole met een overwinning te verzilveren De tweede plek ging aan Sage Karam met de Nederlander Mack Bakkum, terwijl Tommy Ostgaard/Gustas Grinbergas als derde eindigden....

Kampioen Ayhancan Güven Real Word Pro Championship Race: "Ik was er nog niets eens zeker van of ik wel kon meedoen omdat ik op de terugweg was van een testsessie op Zandvoort. Maar het is gelukt en ik nam nog net op tijd achter de simulator plaats. Josh bracht me in een fantastische positie. Om de finish te behalen moest ik aan het einde alleen maar brandstof besparen. Ik ben erg blij om samen met Josh de titel gewonnen te hebben. Dank aan allen die aan dit resultaat meegewerkt hebben. Wat Esports aangaat haalt Josh steeds het maximum eruit en ik leer nog steeds erg veel van hem. Het was een fantastisch seizoen."

Joshua Rogers kampioen Championship Race Esports Racer: " Qua organisatie was de VCO ProSIM series vanaf het begin uitstekend hoewel het Prestige van de serie misschien nog niet zo groot was als bij andere series sla ik deze overwinning zeer hoog aan. De oorzaak is dat het veld zo sterk, gelijkwaardig en competitef was. We hebben zeer inspirerende duels uitgevochten. Dit is zeker het begin van iets heel groots"

Alejandro Sanchez(Msi eSports): "Het was een lang seizoen en wij zijn erg verheugd of het resultaat in het laatste event. Wij slaagden er in om de auto op pole te zetten en wij hadden daarna eerlijk gezegd een gemakkelijke job. Muhammed Ibrahim was erg snel onderweg."

Mohammed Ibrahim:"Een fantastische wedstrijd. Hockenheim werd pas kort voor het begin door iRacing vrijgegeven. Dit was niet echt gemakkelijk. Dank aan alle betrokkenen. Het formaat was super."

2021 Guven

Pole-Position:
Alejandro Sánchez (MSi eSports) 1:32,324 Min.

Uitslag Provisonal
1. Ibrahim / Sánchez (MSi eSports)
2. Karam / Bakkum (Coanda Simsport) + 6,005 Sek.
3. Grinbergas / Ostgaard (Coanda Simsport) + 9,206
4. Varrone / Van Loozenoord (R8G Esports) + 9,675
5. Andrews / Petitjean (R8G Esports) + 16,186
6. Güven / Rogers (Coanda Simsport) + 16,816
7. Setsaas / Mangan (CoRe SimRacing) + 20,519
8. Epps / Krönke (Coanda Simsport) + 21,061
9. Laskaratos / Elgarbay (MSi eSports) + 21,728
10. Trogen / Böttcher (Williams Esports) + 23,181
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet