GT

GT: Phoenix Racing keert terug in de ADAC GT Masters

Het succesvolle Phoenix Racing keert dit seizoen in de ADAC GT Masters terug. Het team uit Meuspath zet een Audi R8 LMS in voor oud kampioen Patric Niederhauser(CH/29) en de 18-jarige Jusuf Ogewa(D/18).

2021 Phoenix Racing

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

Phoenix Racing keert terug in de ADAC GT Masters
Eén van de meest succesvolle teams in de toerwagen/GT Sport keert terug in de ADAC GT Masters en beschikt over een indrukwekkende succesbalans. In 2018 startte het team voor de eerste maal in de ADAC GT Masters en behaalde direct bij het debuut op Oschersleben de overwinning. Het team van Ernst Moser zegevierde maar liefst vijf maal in 24U Nürburgring en was voor het laatste in de DTM actief. Ernst Moser: "Dit jaar bestrijden wij een omvangrijk autosportprogramma en daar hoort de ADAC GT Masters bij waarin wij in het verleden succes hadden en dit is ook in 2021 ons doel."

Om dit te verwezenlijken heeft het team 2019 ADAC GT Masters kampioen Patric Niederhauser gecontracteerd. Patric Niederhauser: "Phoenix Racing is een succesvolle renstal en natuurlijk willen we samen om de overwinning en podiumplekken gaan."

De jonge Jusuf Ogewa was in 2019 in de ADAC GT4 actief en stond maar liefst viermaal op het podium. Afgelopen jaar bewees hij in de GT World Challenge zijn kunnen. Teameigenaar Ernst Moser: " Het zit allemaal in de mix en in zo'n startveld met toppers heb je niet alleen talent maar ook ervaring nodig om succesvol te zijn en dit vinden we ook in ons rijdersduo terug. Ons team kent de serie heel goed. De races zullen zeker niet gemakkelijk zijn maar we kunnen met onze line-up vol vertrouwen de concurrentie aangaan." Behalve in de ADAC GT Masters is het team ook in de Duitse Porsche Carrera Cup actief. Volgens insiders is de mogelijk niet uitgesloten dat het team zelfs een tweede Audi R8 LMS in zal zetten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet