BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Ferry Monster Autosport gaat voor de titel

NRB 4601

"Voor de mensen die mij kennen, moet dit geen verrassing zijn. Ik ga maar voor één ding en dat is het kampioenschap. We hebben de perfecte rijdersbezetting en de juiste BMW-specialisten om ons heen verzameld. We hebben al flink getest en gaan helemaal voorbereid de strijd aan, zonder set-up verrassingen", aldus de enthousiaste teambaas Ferry Monster.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

RBN 9891


De namen van de rijders van de twee BMW M2-equipes liegen er dan ook niet om. De ervaren Jack van der Ende is na een jaar afwezigheid weer terug in de strijd. De oud-wereldkampioen Formule Ford is gekoppeld aan Max Veels. Veels kwam vorig seizoen slechts één weekend aan de start, omdat door de bekende omstandigheden de agenda teveel verzet was. De jonge rijder had echter al genoeg indruk achter gelaten bij de insiders.

NRB 3361

Voor de tweede BMW M2 staan Henry Zumbrink en Lorenzo van Riet ingeschreven. Routinier Zumbrink heeft al minstens 15 jaar ervaring in de autosport. Na de BRL-Light, de BRL V6 en de Dutch GT, volgde er een flink aantal jaren in de Supercar Challenge, met de bekende blauwe Volvo S60 V8 als grootste blikvanger. Vorig seizoen werd nipt het Supercar Challenge kampioenschap behaald met Ferry Monster Autosport teamgenoot Oscar Gräper in de Leon Cupra. Tweede in deze strijd om de Supersport 1 titel werd Lorenzo van Riet, die samen met Dennis de Borst drie punten te kort kwam in het ingekorte kampioenschap. De snelle Van Riet verruilt het Hyundai stoeltje nu voor de BMW M2-kuip, als teamgenoot van Zumbrink. Een equipe waar zeker rekening mee gehouden moet worden.

De 39-jarige teambaas heeft zelf ook de nodige ervaring als rijder opgebouwd. Samen met zijn broer Robin Monster reed hij bij de DNRT twee jaar in de SEAT Endurance Cup, en na het behalen van de titel volgde de VW Endurance Cup in 2006 en 2007. "Het jaar daarop heb ik mijn bedrijf opgestart. We zijn sinds die tijd in de Supercar Challenge gebleven, maar wel met uitstapjes naar de TCR Benelux en de Internationale TCR met Loris Hezemans als rijder. Een mooie tijd met veel leuke races in een vol startveld. We hebben een allround bedrijf opgebouwd waarbij wij een flink aantal titels hebben behaald. Wij verdelen onze activiteiten over meerdere raceklassen. Zo willen wij ook weer een aantal wagens inzetten in de Supercar Challenge, daarvoor zijn we met verschillende mensen in gesprek."

RBN 9188

"Wij kennen Dick van Elk van V-Max natuurlijk al lang en alle nieuwtjes horen wij heel snel. Hij organiseert leuke competities en heeft daarvoor een machtig concept bedacht. Bij de keuze van de klassen luisteren we naar onze klanten en gaan dan kijken of we daar mogelijkheden in zien. Wij waren ook gelijk enthousiast over de VRM BMW M2 Cup, de BMW is een hele mooie wagen die gelijk de aandacht trekt. Het mag dan voor sommige mensen een vreemde keuze zijn geweest, want in de Supercar Challenge was BMW voor onze SEAT's altijd de grote concurrent, maar we wilden ook gewoon wat anders. We hebben er veel zin in en kunnen niet wachten op de eerste wedstrijden op 10 en 11 april op Circuit Zandvoort."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet