IndyCar

Indycar: Ryan Hunter Reay snel tijdens oval test Texas Motor Speedway

Slechts zeven auto's kwamen dinsdagmiddag voor de eerste ovaltest op de Texas Motor Speedway in actie. Daarbij ging het vooral om het verzamelen van data met betrekking tot de downforce. Met een snelheid van 222.4412 mph was Andretti Autosport-coureur Ryan Hunter Reay de snelste man op de baan.

2021 Opdracht 2
Testen met een opdracht van de Indycar organisatie om een juiste configuratie te vinden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Ryan Hunter Reay snel tijdens oval test Texas Motor Speedway
De nadruk lag niet specifiek op de rondetijden maar op het verzamelen van data rondom de 2021 aerodynamische configuratie en die met de set-up van 2020 te vergelijken. Ook ging het erom op de afgelopen vrijdag verzamelde data op de Indianapolis Motor Speedway verder op te bouwen. Daarbij ging het vooral om het vermogen van KERS te simuleren en om feedback van de aerodynamische configuratie. Bij de test gisteren kregen de rijders de opdracht om in groepjes om de beurt vooraan en achteraan te rijden.

2021 Opdracht Het rijden in een groep waarbij de eerste wagen naar achteren ging en de laatste naar voren. Er moest telkens gewisseld worden.

Ryan Hunter Reay: "Het was een goede poging en ik weet zeker dat ze voor woensdag meer dingen zullen bedenken als de groep groter wordt. Ja we reden de snelste ronde maar de extra downforce werkte niet precies zoals we gehoopt hadden. Het was best moeilijk. Aan de underwing was wat extra ballast aangebracht en dit bracht een aanzienlijke hoeveelheid extra downforce met zich mee. Na vijf ronden kon je de effecten ervan voelen in vergelijking met vorig jaar.

2021 Simon Pagenaud
Simon Pagenaud tweede snelste man op de baan.

Maar toen de banden minder werden, was het exact zo als in het verleden. Ik kijk er naar uit wat ze willen en misschien dat we woensdag dichter bij ons doel komen." Het gaat bij de tests op de Texas Motor Speedway niet om snelheid maar puur om aerotests ter voorbereiding van de double header die op 1 en 2 mei aanstaande op de Texas Motor Speedway plaatsvindt.

2021 Daly
Conor Daly rijdt dit jaar weer in de kleuren van de Amerikaanse luchtmacht.

Conor Daly weer in de kleuren van de Amerikaanse Luchtmacht
Gisteren presenteerde VeeKay's teamgenoot Conor Daly eveneens zijn nieuwe kleurenschema. Op de Amerikaanse basis van Whiteman Air Force in Missouri werd het kleurenschema van de No. 20 Ed Carpenter Racing Dallara Chevrolet gepresenteerd. Sinds 2018 beschikt de 29-jarige Daly al over een partnership met de Amerikaanse luchtmacht. De auto is gespoten in de kleuren van de B2 Stealth bommenwerper.

2021 RHR
RHR snelste man op de baan.

Tijden simulatie test
Ryan Hunter-Reay, nr. 28 Andretti Autosport Honda (222.442 mph)
Simon Pagenaud, nr. 22 Team Penske Chevy (222.268 mph)
Pato O'Ward, nr. 5 Arrow McLaren SP Chevy (222.259 mph)
Ed Carpenter, nr. 20 Ed Carpenter Racing Chevy (222.204 mph)
Takuma Sato, No.30 Rahal Letterman Lanigan Honda (222.058 mph)
Sebastien Bourdais, No.14 AJ Foyt Racing Chevy (221.212 mph)
Jack Harvey, No. 60 Meyer Shank Racing Honda (220.076 mph)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet