EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: vijfde plaats Berhard ten Brinke

Ralph Meichtry won de tweede race van de Eurocup Mégane Trophy in Zolder. Dankzij een uitgekiende pitstopstrategie van zijn Race Performance team wist de Zwitzer met vijf seconden voorsprong te winnen voor Dimitri Enjalbert en de winnaar van race 1 Pedro Petiz. Guiseppe Ciro, die lang in tweede stelling reed, moest de twee rijders van Tech 1 op het einde van de race laten passeren.

Foto's: Chris Schotanus

Mike Verschuur en zijn Mégane waren weer geheel hersteld na de zware crash van gisteren. Mike startte vanaf pole met naast hem de andere rookie Dimitri Enjalbert. Achter Mike stonden de twee thuisrijders Geoffroy Horion en Vincent Vosse. Enjalbert had de beste start voor Verschuur, Horion en Petiz, die Vosse passeerde in de eerste linkerbocht. Mike stond onder druk van Horion en het duurde niet lang dat dit mis ging. Bij het aanremmen van de Jacky Ickx-bocht zat Horion aan de buitenkant en liet Pedro Petiz zich aan de binnenkant zien. Verschuur zat hiertussen en Horion en Verschuur reden mekaar van de baan. De eerste ronde kostte nog meer uitvallers. Fabrice Walfisch (Team Lompech Sport), Michaël Rossi (Racing for Belgium) en Matthieu Lahaye (Tech 1 Racing) waren het slachtoffer. François Duval, Matthieu Cheruy en Jean-Philippe Madonia (TDS) moesten ook in deze eerste ronde opgeven. Voor de zoveelste keer moest dit weekend de safety car in actie komen.

480_ten_brinke_actie

Na de herstart en de verpichte pitstops reed Bernhard ten Brinke naar een mooie vijfde plaats.
Mike Verschuur kwam na de botsing met Horion als 12de binnen. Wim Beelen werd 16de. Carlo van Dam moest na elf ronden de wedstrijd staken.

480_carlo_van_dam

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet