IndyCar

Indycar: Eerste ovaltest a.s dinsdag en woensdag op de Texas Motor Speedway. VeeKay a.s woensdag in actie.

Slechts twee Indycar tests op een oval dit jaar. De komende twee dagen testen de Indycars op de Texas Motor Speedway. Rinus VeeKay komt a.s woensdag voor de eerste maal dit seizoen op een oval in actie. Afgelopen week werd er door Indycar in het geheim op de Indianapolis Motor Speedway met het push-to-pass systeem getest. Wat volgens ingewijden meer vragen dan antwoorden opriep.

20201 Rinus 1
Rinus VeeKay presteerde zijn nieuwe livery voorafgaande aan de test op de Texas Motor Speedway.


Tekst Willem J. Staat
Foto's PR/Indycar

Eerste ovaltest a.s. dinsdag en woensdag op de Texas Motor Speedway. VeeKay a.s woensdag in actie
Rinus VeeKay komt a.s. woensdag voor de eerste maal op een oval in actie. De Nederlander test dan op de Texas Motor Speedway in zijn nieuwe livery. Teambaas Edcarpenter komt de dag ervoor in actie. Overigens is het de drukst bezette pre-season test dit seizoen. Dale Coyne Racing en Carlin kwamen vandaag op Sebring in actie. Dinsdag komen zeven auto's van zeven teams in actie. Voor dinsdag staan aangemeld AJ Foyt Racing (Sebastien Bourdais), Andretti Autosport (Ryan Hunter-Reay), Arrow McLaren SP (Pato O'Ward), Ed Carpenter Racing (Ed Carpenter), Meyer Shank Racing (Jack Harvey), Rahal Letterman Lanigan Racing (Takuma Sato), Team Penske (Simon Pagenaud)


2021 Ed Carpenter Racing
Fraai livery voor Rinus VeeKay.

Voor woensdag staan naast Rinus VeeKay met het team van Ed Carpenter Racing. de volgende rijders op de Texas Motor Speedway gepland.AJ Foyt Racing (Sebastien Bourdais, Dalton Kellett), Andretti Autosport (Colton Herta, James Hinchcliffe, Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi), Arrow McLaren SP (Pato O'Ward, Felix Rosenqvist, Meyer Shank Racing (Jack Harvey), Rahal Letterman Lanigan Racing (Graham Rahal, Takuma Sato), Team Penske (Scott McLaughlin, Josef Newgarden, Simon Pagenaud, Will Power). Dan kunnen we voor de eerste maal zien hoe de krachtsverhoudingen op de ovals liggen.

2020 Grosjean
Grosjean kwam vandaag op Sebring in actie. Toch naar de ovals?

Romain Grosjean kwam vandaag op Sebring in actie en schijnt over de ovals nog te twijfelen al lijkt die kans zeer klein. Overigens is dit de tweede test op een oval dit seizoen. Vorige week kwamen Scott Dixon, Josef Newgarden, Alexander Rossi en Pat O'Ward op de Brickyard in actie. We kijken de komende dagen met spanning naar deze eerste ovaltest uit.

2021 Push to Pass test Indy
De Push to Pass test leverde afgelopen vrijdag weinig enthousiasme op. Meer vragen dan antwoorden.

SONAX wederom hoofdsponsor VeeKay
Hoofdsponsor SONAX prijkt wederom op de sidepods van de #21 Chevrolet, waarmee VeeKay in de aanstaande jaargang een gooi naar de ereplaatsen wil doen. SONAX is als officiële partner van Ed Carpenter Racing betrokken bij het team waarvoor VeeKay actief is.
Verder is uiteraard het logo Direct Supply, tevens partner van Ed Carpenter Racing, zichtbaar op de bolide van VeeKay.

Front

Persoonlijke sponsoren Jumbo en Basic-Fit hebben tevens een plaats op de bolide van de Nederlander gekregen.VeeKay bereidt zich in zijn woonplaats Indianapolis, gesteund door personal trainer Raun Grobben, voor op het aankomende IndyCar-seizoen. Bij het team Ed Carpenter Racing ziet hij Conor Daly en teambaas Ed Carpenter wederom naast zich als teamgenoten; de twee Amerikanen zullen de taken verdelen voor wat betreft de #20-bolide, waarbij Carpenter enkel de ovalwedstrijden voor zijn rekening neemt.

Side 2


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet