Diversen

Div: Openingswedstrijd VCO Grandslam. Team Redline en BS+Competition winnen virtuele 12U Sebring

Het is nog maar een week geleden dat de 12U van Sebring op "Sebring Raceway" plaatsvond. Afgelopen zaterdag namen ruim 2000 Esports Teams aan de virtuele editie van de VCO op het iRacing platform deel. Ze kwamen in drie klasses tegen elkaar uit; LMP2, GTE en GT3 die overigens is splits waren onderverdeeld. De overall zege in de Top Split ging na 396 ronden naar Pietari Poikela en Dominik Hofmann van Team Redline. In de GTE klasse ging de overwinning naar BMW Team Redline die in een spannend duel kort voor het einde BS+Turner in de BMW 8 GTE versloegen. In de GT3 klasse zegevierde de BS+Competition BMW M4 GT3 na een uitmuntende voorstelling.


Dallara LMP2

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Openingswedstrijd VCO Grandslam. Team Redline en BS+Competition winnen virtuele 12U Sebring
De openingswedstrijd van de VCO Grand Slam die tot één van de populairste en best bezette en meest spectaculaire wedstrijden op het iRacing platform behoort bood competitieve actie in alle klasses. De overall overwinning ging naar een Dallara P217 LMP2 Prototype. Deze klasse werd door de beide Top inschrijvingen van Team Redkine gedomineerd. Pietari Poikela en Dominik Hofmann versloegen met een voorsprong van ruim 46,952 seconden hun teamcollega's Patrick Wolf en Mike Elkemann. De derde plek ging naar het team van YAS Heat Microsoft.

2021 Sebring 2

Grote spanning viel er in de GTE klasse te bespeuren. BMW Team Redline en BS+ Turner leverden met de BMW M8 GTE 12 uur lang een fascinerend duel. Maximilian Benecke, Enzo Bonito, Jonas Wallmaier gingen 30 minuten voor het einde op verse banden aan de combinatie Laurin Heinrich/Ryan Barneveld voorbij en behaalden voor Team Redline de tweede dagoverwinning. Het team van Williams Esports eindigde als derde.

In de GT3 klasse kon je niet om BMW M4 GT3 van BS+Competition heen. Hier wonnen Mikkel Gade en Felix Guirmbach met een 1.09.529 voorsprong. Daarachter eindigden Biela Racing Team EURONICS en RG8 Sports.

2020 Sebring 1

Commentaren
Pietari Poikela: "Wij wisten dat we over een goede set-up en een strategie beschikten. In principe ging het erom om een cleane wedstrijd te rijden en te pushen als het erop aankwam."

Maximilian Benecke(BMW Team Redline, winnaar GTE klasse): "Een spannende wedstrijd volgens het boekje. Na de verloren wedstrijd van vorig jaar voelt dit dubbel zo goed aan. Op het einde was de strategie beslissend en na een lange discussie besloten wij om twee banden te wisselen. Gelukkig de juiste beslissing. Een mega resultaat voor het team en de Dubbelzege in LMP2."

2021 BMW M4 GT4

Felix Quirmbach(BS+Competition winnaar GT3 klasse): "Ik ben pas tien maanden op iRacing actief en dan al na zo'n korte tijd een wedstrijd te winnen is fantastisch. Al voor de wedstrijd hebben wij onze teamcollega's onze kansen berekend En toen onze zusterauto uitviel wisten wij dat alles van ons afhing. Gelukkig konden wij vooraan weg rijden en een klasse-overwinning behalen."

2021 BMW M8 GTE


Data Grand Slam
27. Maart 2021: iRacing 12h Sebring powered by VCO
24./25. April 2021: iRacing 24h Nürburgring powered by VCO
3. Oktober 2021: iRacing Petit Le Mans powered by VCO
7. November 2021: iRacing 10h Suzuka powered by VCO
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet