ESports

Div: Joshua Rogers na virtuele Nordschleife stap dichterbij PESC titel. Sebastian Job verliest terrein

In de achtste van het tien ronden tellende virtuele PESC(Porsche TAG Heuer E Sports Supercup) maakte Joshua Rogers(Virtual Racing School) weer een belangrijke stap richting titel. Met een derde plek in de Sprintwedstrijd en een zege in de Hoofdrace breidde de Australiër zijn voorsprong met maar liefst 127 punten uit in de tussenstand van het kampioenschap. Regerend kampioen Sebastian Job won de Sprint wedstrijd maar moest in de Hoofdrace opgeven. Het globale Esports kampioenschap vindt op iRacing platform plaats.


2021 Rogers
Joshua Rogers spring richting titel?

Tekst Willem J.Staat
Foto's Porsche

Joshua Rogers na virtuele Nordschleife stap dichter bij PESC titel. Sebastian Job verliest terrein
In de kwalificatie voor de Sprint wedstrijd plantte Rogers zijn virtuele Porsche 911 GT3 Cup voor de vierde maal op pole dit seizoen. De regerende kampioen verwees Dayne Warren(LEGO Technic Esports Team) en Sebastian Job terug naar de tweede en derde startplek. De Australiër beheerste de drie ronden durende Sprint volledig. Job wachtte in tweede positie zijn kans af om toe te slaan. Een botsing in de eerste bocht gooide de volgorde van het startveld behoorlijk door elkaar. Eén van de slachtoffers was Kevin Ellis Jr. van het Rahal Letterman Lanigan Esports Team.

Na de eerste ronde greep Job op het lange rechte stuk van de Döttinger Höhe zijn kans en kwam uit de slipstream van Rogers en nam de leiding. Het duurde echter niet lang of Rogers maakte op het rechte stuk van start/finish een tegenval en veroverde opnieuw de leiding. Achter het leidende duo volgden Mitchell de Jong(Virtual Racing School), Warren en de Fransman Jeremy Bouteloup(Coanda Simsport). Aan het einde van de tweede ronde herhaalde zich een identieke "move" tussen Job en Rogers. De beslissing viel uiteindelijk in de allerlaatste ronde op de Döttinger Hohe met Rogers opnieuw aan de leiding. Job ging aan de linkerzijde voorbij terwijl De Jong ook nog eens aan de GT3 Cup van de Australiër voorbij ging en de tweede plek pakte.


2021 Start De Jong De Jong neemt bij de start het voortouw.

Hoofdwedstrijd. Rogers triomfeert volledig na briljante move
Voor de hoofdwedstrijd startte de eerste acht met een omgedraaide grid. Tommy Östgaard nam in de openingsronde de leiding gevolgd door Mack Bakkum(LEGO Technic Esports Team), Jeremy Bouteloup en Diogo Pinto(Williams Esports) Rogers en Job wisselden in zevende en achtste positie snel van plek. Rogers ging als vijfde de Nordschleife op. Na de sprong op Pflanzgarten was voor Sebastian Job de wedstrijd over, met een plotseling verlies power rolde hij uit en verloor waardevolle punten in de titelstrijd. Kort daarna passeerde Rogers op het lange rechte stuk van de Döttinger Höhe maar liefst drie concurrenten. In een adembenemende "move" ging de Australiër van P4 naar P1 en wist die positie tot het einde te behouden. Achter hem leverde Pinto zijn beste resultaat tot nu toe. De Portugese online racer versloeg Bouteloup en Östgaard richting finish.

2021 Karussell
Blik op de Karussell

In de tussenstand van het kampioenschap gaat Rogers met 515 punten aan de leiding en heeft een voorsprong van 127 punten op zijn teamgenoot Mitchell de Jong. Sebastian Job staat met 367 punten als derde genoteerd.

Naar Le Mans
De volgende wedstrijd van Porsche TAG Heuer Esports Carrera Cup staat voor 10 april op het Circuit de La Sarthe van Le Mans gepland, op het 13.63 km lange circuit kan het kampioen hier beslist worden.


2021 Job Uit
Game over voor Sebastian Job.

Commentaren
Joshua Rogers(AUS/Virtual Racing School): "Ik wist dat op het lange rechte stuk de slipstream erg sterk was. Zelfs als je een enorme voorsprong hebt kun je niet wegbreken. Daarvoor plaatste ik mij in de allerlaatste ronde in de beste uitgangspositie. In de Sprintwedstrijd werkte mijn strategie niet zoals gepland. In de hoofdwedstrijd was het riskant om aan de leiding te blijven. Het was aan het begin niet gepland maar ik ging er gewoon voor. Ik ben nu helemaal in extase."

Diogo Pinto(Portugal/Williams Esports): "De Nordschleife is een goede plek voor mij. Met dank aan de omgedraaide grid beschikte ik over een goede startpositie. Vandaar probeerde ik mijn positie te behouden in de slipstream te blijven en gewoon de laatste plek af te wachten. Ik plande om achter Joshua Rogers te blijven totdat Tommy Östgaard een fantastische move maakte en mij passeerde. Bij het opgaan van het rechte stuk had ik teveel achterstand op Josh om hem nog aan te vallen. Ik ben erg blij met P2 en heb dit seizoen erg veel geleerd. Eindelijk had ik het voor elkaar. Volgend jaar hoop ik meer om de kop te kunnen strijden."


2021  Mack Bakkum
Spectaculaire sprong van Mack Bakkum

Tommy Östgaard(N/Coanda Simsport): "Het was een fantastische race. In het begin lag ik op kop en ging als tweede de laatste ronde in. De laatste bochten waren behoorlijk pittig. Met P2 verrichtte Diogo goed werk. Ik ben erg gelukkig om op het podium te staan. Hoewel de resultaten het nog niet laten zien ben ik sneller dan vorig jaar. Gedurende het eerste seizoensgedeelte had ik nogal wat pech. Nu vielen de kaarten mijn kant uit."

Nürburgring, Sprint race
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School)
3. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School)
4. Dayne Warren (AUS/ LEGO Technic Esports Team)
5. Jeremy Bouteloup (F/Coanda Simsport)
6. Diogo Pinto (P/Williams Esports)

Nürburgring, Hoofdwedstrijd
1. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School)
2. Diogo Pinto (P/Williams Esports)
3. Tommy Östgaard (N/Coanda Simsport)
4. Dayne Warren (AUS/LEGO Technic Esports Team)
5. Jeremy Bouteloup (F/Coanda Simsport)
6. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School

2021 Ostgaard Pinto Rogers
Mooie laatste ronde tussen Pinto Ostgaard en Rogers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet