Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Perfect weekend voor Hartley

Ammermüller in 2005 en Groppi in 2006 gingen Brendon Hartley (Red Bull Epsilon) voor. De Nieuw Zeelander won beide races in de Eurocup Formula Renault 2.0 op het Belgische circuit van Zolder. Henki Waldschmidt (Prema Power Team) en Tristan Vautier (Graff Racing) kwamen in de schaduw van de overheersende Hartley als tweede en derde over de finish.

waldschmidt_zondag

Henki Waldschmidt die gisteren derde eindigde werd naderhand gediskwalificeerd nadat er bij de technische keuring malversaties werden geconstateerd aan zijn wagen. Het Prema Power Team gng in protest tegen dit besluit.
Brendon Hartley reed vanaf pole position als eerste de eerste linkerbocht in gevolgd door Waldschmidt, die vanaf de tweede startrij een fantastische start had. Charles Pic haalde Waldschmidt in maar deed dit onder een gele vlag situatie en kreeg daarvoor een drive-through penalty. De beide District Racing auto’s van Aleix Alcaraz en Mihai Marinescu zorgden voor een Safety Car op de baan nadat zij kilo’s aan grind over de baan hadden gestrooid.
Na de herstart kwam Jaime Alguersuari nog dicht in buurt van Waldschmidt. In de laatste ronde kreeg de Spanjaard echter problemen me zijn versnellingsbak en moest opgeven. Tristan Vautier kwam daardoor onverwacht op het podium terecht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet