DTM

DTM: Weer een ex-Van Amersfoort-rijder in de DTM

210327 DTM Getspeed
In de Indiase kleuren: Arjun Maini start met een GetSpeed-Mercedes in de DTM

Na Sophia Flörsch, die eerder deze week werd aangekondigd als rijdster van een Audi R8 LMS bij het team Abt Sportsline, komt er het komende seizoen nog een coureur uit het opleidingstraject van Van Amersfoort Racing in de DTM in actie: Arjun Maini komt met een Mercedes-AMG GT3 van het team GetSpeed aan de start. Daarnaast bevestigde het BMW-team ROWE Racing de komst van Timo Glock. De oud-Formule 1-coureur begint aan zijn negende seizoen in de DTM.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Arjun Maini wordt de eerste coureur uit India in de historie van de DTM. Hij begon in de kartsport en won in 2011 de competitie 'One from a billion', georganiseerd door het toenmalige Force India-Formule 1-team om een nieuw jong talent uit India te vinden. Via de Britse Formule 4, waarin hij nipt tweede werd achter zijn teamgenoot George Russell en de Toyota Racing Series in India kwam Maini in 2015 bij Van Amersfoort Racing terecht voor de deelname aan het FIA EK Formule 3. Op het stratencircuit van Pau had hij zijn beste weekeinde met een vierde en een vijfde plaats. Een jaar later reed hij een half seizoen bij Threebond with T-Sport, waarna hij de overstap maakte naar de GP3-serie. Daarin reed hij ook in 2017, een jaar later reed hij Formule 2 en vervolgens was hij in de Asian Le Mans Series actief. Een groot aantal van de DTM-circuits kent Maini al vanuit zijn Formule 3-tijd.

210327 DTM Glock
Timo Glock rijdt met een BMW M6 GT3 van ROWE Racing

Bij ROWE Racing was Sheldon van der Linde al bevestigd als rijder, nu is ook de naam van de tweede coureur bekend. Daarbij gaat het om Timo Glock, een van de populairste DTM-deelnemers, die al acht jaar ervaring in de serie heeft. Ook GT3-auto's zijn voor Glock niet geheel nieuw: enkele jaren geleden reed hij de 24-uursrace van Spa met een BMW Z4 in de kleuren van Michel Vaillant en hij startte ook tweemaal met een BMW M6 GT3 tijdens de 12 Uur van Bathurst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet