ESports

Div: Sage Karam wint tweede wedstrijd Indycar iRacing Challenge Miami Homestead

De liefhebbers van SIM Racing kwamen afgelopen donderdag flink aan hun trekken met de Formule E en Indycar. In de Indycar iRacing Challenge kwamen de Real Life coureurs tegen elkaar uit. Jammer dat VeeKay ontbrak maar Ed Carpenter racing werd vertegenwoordigd door Ed Carpenter himself en Conor Daly. De grote winnaar was Sage Karam die aan één virtuele pitstop voldoende had om de wedstrijd op Miami Homestead op zijn naam te schrijven.

2021 Homestead 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Sage Karam wint tweede wedstrijd Indycar iRacing Challenge Miami Homestead
Voor de SIM Racing fans is er niets leuker als de echte coureurs tegen elkaar aantreden. En dit was gisteravond voor de tweede maal het geval in de Indycar iRacing Challenge waarvoor de oval van Miami Homestead gekozen was.


2021 Rosenqvist
En evenals in real life viel de beslissing in de slotfase. Ook hier kwam het er op aan om op de juiste manier met je brandstof om te gaan. Karam was als vijfde gestart en kwam twaalf ronden voor het einde definitief aan de leiding toen RC Enerson in de No 75 TopGun Dallara voor een allerlaatste stop naar binnen moest. Overigens kwam RC Enerson in de 20e ronde aan de leiding nadat Enzo Fittipaldi met DWR Dale Coyne Racing zijn tweede stop maakte.

2021 Enzo Fittipaldi

Terwijl al zijn tegenstanders voor twee stops gingen had Karam in de No.98 Andretti Autosport Honda aan één stop voldoende. Karam: "We hebben het gedaan. Acht van ons konden het met één stop doen. Maar het was crazy om vanaf het begin brandstof te besparen. We hadden zelfs nog genoeg om doughnuts te doen"

ECR-coureur Conor Daly eindigde op 15.327 secs. achterstand als tweede maar had voor de uitloopronde geen brandstof meer over om nog doughnuts te fabriceren. Enzo Fittipaldi eindigde als derde. In de 100 ronden tellende virtuele wedstrijd reed de Braziliaan ruim 68 ronden aan de leiding. De jongere broer van Pietro Fittipaldi heeft voor komend seizoen een switch naar de VS gemaakt en zal dit jaar aan het Indy Pro2000 Kampioenschap deelnemen. De Canadees Dalton Kellett kwam zelfs met een totaal eigen ontworpen kartonnen stuur. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Ontario overigens. De volgende wedstrijd vindt op donderdag 1 april plaats.

2021 Karam
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet