ESports

Div: Frederik Rasmussen wint virtuele Formule E titel en Real Life FE Test. Jarno Opmeer 3e

Met een overtuigende zege in de virtuele Formule E finale in Rome won Frederik Rasmussen niet alleen een FE Test maar ook nog een prijs van 20.000 Euro. Hij versloeg daarbij zijn beide rivalen Erhan Jajovski(ROKit Venturi Racing) en Kevin Siggy(BMW iAndretti Autosport). Jarno Opmeer eindigde voor het Mercedes EQ FE team als derde en behaalde daarmee zijn eerste podium.


2020 Rasmussen

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA Formule E

Frederik Rasmussen wint virtuele Formule E titel en Real Life FE Test. Jarno Opmeer 3e
Frederik Rasmussen(Dragon Penske Autosport) behaalde met een overtuigende overwinning de virtuele Formule E titel, een prijs van 20.000 Euro en ook nog eens een Real Life Formule E test. Kevin Siggy, lange tijd grote kanshebber, verloor de titel in de laatste wedstrijd doordat Jarno Opmeer hem al snel zijn derde plek wist af te snoepen wat een punten voordeel voor Frederik Rasmussen opleverde.

Eindelijk een mooi resultaat voor Jarno Opmeer in de seizoensfinale van het virtuele FE kampioenschap. De Nederlander behaalde zijn eerste podium resultaat voor het Mercedes EQ FE Team achter winnaar Fredrik Rasmussen en de Brit Graham Carroll(Envision Virgin Racing)op het virtuele stratencircuit van Rome. Bij de teams ging de hoofdprijs naar ROKit Venturi, gevolgd door Dragon Penske Autosport en BMW i Andretti Autosport.

2021 Start RomeGraham Carroll en Kevin Siggy worden door de ABB FE organisatie naar de FE wedstrijd in Valencia uitgenodigd waar ze hun prijzen in ontvangst mogen nemen. Voor kampioen Rasmussen betekende het dit seizoen zijn derde pole. Hij is overigens de rijder met het meeste aantal poles dit seizoen. In totaal beschikte men dit seizoen over een prijzenpot van maar liefst 100.000 Euro! En de hoofdprijs was ook nog eens een real life test met een Formule E Gen 2 auto. In totaal namen er 24 opkomende sterren aan het kampioenschap deel die bovendien ook nog eens ondersteund werden door de Formule E Teams en coureurs. Daarbij leerden de SIM racers net zoals in Real Life voor het eerste met de Attack Mode omgaan.

Tevens vond er vanavond nog een wedstrijd voor de "Real Life" coureurs plaats. Die werd gewonnen door Edoardo Mortara(ROKit Venturi), gevolgd door Robin Frijns(Envision Virgin Racing) en Pascal Wehrlein(TAG Porsche Formule E Team). In de studio was tevens DS TECHEETAH teambaas Mark Preston aanwezig. "Ons pad in de Formule E toont de vooruitgang die nodig is om de top in het kampioenschap te bereiken. Met de overwinningen kreeg het team vertrouwen en we bleven voortbouwen. Jean Eric Vergne(JEV) heeft vanaf het begin hard gewerkt en het team gepusht en dit heeft zeker bijgedragen aan de opbouw van de vertrouwenscirkel binnen het team. Hij heeft ons geholpen om te maken wat we nu zijn." In de eindstand van het kampioenschap eindigde Jarno Opmeer als vijfde.

2021 Opmeer SigguFrederik Rasmussen(Dragon Penske Autosport): Ik ben dolgelukkig. Ik had het niet verwacht. Ik had geen tussenstanden op mijn scherm en toen ik zag dat Erhan Jajovski vijfde was kon ik het niet geloven. Formule E Accelerate betekende voor mij een enorme leercurve en een enorme comeback. In de eerste wedstrijd eindigde ik op P9 en worstelde op de grid om vervolgens wedstrijden te winnen. Het is een enorme reis geweest."

Erhan Jajovski:(ROKit Venturi Racing): "Ik ben teleurgesteld maar ik wist dat Frederik de pole had en vanwaar ik mij bevond was het ontzettend moeilijk Ik probeerde om de snelste ronde te draaien en dit was de enige manier om de titelstrijd open te houden. Ik miste mijn rempunt, crashte en vanaf dat moment was mijn auto beschadigd en werd ingehaald. Ik kon weinig meer doen. Felicitaties aan Frederik en iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft. Hopelijk zijn we in het tweede seizoen weer terug."

2021 Rokit Venturi

Uitslag
1. Frederik Rasmussen 25:31.619s
2. Graham Carroll +2.835s
3. Jarno Opmeer +8.776s
4. Erhan Jajovski +13.214s
5. Kuba Brzezinski +14.892s
6. Nikodem Wisniewski +17.635s
7. Lorenz Hoerzing +19.357s
8. Marius Golombeck +20.179s
9. Martin Stefanko +20.959s
10. Marc Gassner +21.286s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet