Ford Fiesta Sprint Cup

NXT Racing Team met vier talentvolle rijders in Ford Fiesta Sprint Cup

20190602-RBN 4452

Na een jaar pauze keert het NXT Racing Team met goed nieuws terug in de Ford Fiesta Sprint Cup. Want met vier Fiesta's aan de start is het team uit Zandvoort doorgegroeid tot één van de grootste teams in deze populaire opstapklasse.

Tekst en foto's: PR

IMG 6618


Ideaal voor karters
Teammanager Youri Verswijveren, zelf in 2019 met teamgenoot Jorn Boertien vaak de smaakmakers in de Ford Fiesta, ziet met veel genoegen dat steeds meer jonge karters de overstap naar de autosport maken. "Veel ouders denken dat autosport erg duur is. Als ik ze dan laat zien dat een jaar in de Ford Fiesta Sprint Cup zelfs goedkoper is dan wat ze kwijt zijn aan het karten zijn ze zeer verbaasd. Wij begeleiden veel jonge karters en kunnen goed beoordelen wanneer ze toe zijn aan autosport. Dat slaat aan en zo zijn we komend seizoen sterk vertegenwoordigd in de cup. En bovendien met zeer talentvolle rijders, dus ik verwacht dat we om de prijzen mee kunnen doen!"

image00001

Esmee

Al eerder werd bekend gemaakt dat de 15-jarige Esmee Kosterman, na jarenlang op nationaal en internationaal niveau te hebben gekart, in 2021 overstapt naar de Ford Fiesta Sprint cup. Als officieel KNAF Academy talent maakt zij bij NXT Racing haar autosport debuut met als doel alle mannen te verslaan en Nederlands kampioen te worden in de Junior klasse van de Ford Fiesta Sprint Cup. Dan zal Esmee in elk geval ook twee van haar teamgenoten moeten verslaan. Want met Gianni van de Craats en Jacco van der Wal heeft ze bij de junioren in eigen gelederen al twee geduchte concurrenten.

image00004

Winnaar racecursus
De 15-jarige Gianni van de Craats behaalde in november 2020 zijn EU-racelicentie en werd uitgeroepen tot winnaar van de racecursus. Vanuit de karting kennen Gianni en Esmee elkaar al erg goed, want ze reden beide in het NK 4-takt. Youri Verswijveren ziet de inwoner van Harskamp (Gelderland) wel ver komen in de Fiesta Cup. "Hij is zeer gedreven, gefocust en niet snel tevreden. Gianni ontwikkelt zich snel, is ook actief met simracing en ik verwacht dat hij zich al vlug in de kopgroep zal melden."

Jacco vd Wal

Van cross naar circuit
Maar ook de 21-jarige Jacco van der Wal is een talentvolle rijder. Jacco komt niet uit de karting, maar is jarenlang actief geweest in motor- en autocross. De inwoner van Creil (Flevoland) was op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond deze eind 2020 via NXT Racing in de Ford Fiesta Sprint Cup. "Jacco is zeer gedreven en serieus", vertelt Youri. "Hij let zelfs op zijn voeding en sport veel, want hij ambieert echt een carrière in de autosport. Hij past zich snel aan en dat liet hij al zien tijdens de testdag op TT Circuit Assen. In de regen was hij de snelste coureur op de baan." Ook Jacco zal strijden voor de prijzen in de Nederlandse Junior Cup.

Stefan Barewijk 2

Oude rot
Stefan Barewijk zal als 35-jarige debutant uitkomen in de divisie boven 24. De 'oude rot' van het NXT Racing Team brengt flink wat ervaring mee, want hij is al enige tijd actief in onder meer de Peugeot 206 GTI Cup. "Stefan is een snelle rijder, reed vooraan mee in de Peugeot en heeft veel ervaring met gevechten op de baan. Hij zocht iets nieuws en tijdens de kennismakingsdagen wist hij direct dat de Ford Fiesta Sprint Cup is wat hij wilde", legt Youri uit. Stefan zal gaan strijden om de prijzen bij de rijders boven 24 jaar.

Hoge verwachtingen
NXT Racing Team is klaar voor de strijd, die zal aanvangen tijdens de V-Max Openingsraces op 10 en 11 april op Circuit Zandvoort. Daar zullen we zien of de vier NXT-debutanten de hoog gespannen verwachtingen waar kunnen maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet