ESports

Div: Regerend NASCAR Esportskampioen André Castro wint op Hockenheim

Regerend NASCAR ENES kampioen André Castro behaalde dinsdagavond op het virtuele Hockenheim voor het team van DF1 racing zijn eerste seizoensoverwinning. De Amerikaan die pas in de vierde wedstrijd zijn tweede optreden maakte versloeg met een dominante performance Hendriks-Motorsport coureur Tobias Dauenhauer.

2021 ENES 3

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR Whelen

Regerend NASCAR Esports kampioen Esportskampioen André Castro wint op Hockenheim
Vier races, twee deelnames en een eerste overwinning voor de Amerikaan André Castro in de virtuele NASCAR-ENES series. Philipp Bereswill die ook het Circuit van Hockenheim in de digitale series vertegenwoordigd mocht op de laagste trede van het podium plaats nemen. Na een touché in de allerlaatste ronde bedraagt het verschil in de tussenstand van het kampioenschap tussen Guillaume Deflandre en Tobias Dauenhauer voor de seizoensfinale op Circuit Zolder slechts zes punten.

2021 ENES 2


Voor de eerste Heat nam Castro vanaf pole de leiding en ging na zes ronden ofwel 10 minuten kwalificatie als eerste over de streep. Guillaume Deflandre eindigde op 2.801 secs. achterstand als tweede. Daarachter volgde Ulysse Delsaux, uitkomend voor RDV Competition, in derde positie. De tweede heat was eigenlijk een exacte kopie van de eerste. Deze schreef Tobias Dauenhaur voor Hendriks Motorsport op zijn naam. Hij versloeg de Camaro van #American Fan Fest, met Bereswill achter het stuur, met een voorsprong van ruim 2.815 secs. Daarachter volgde Paul Jouffreau die de kleuren van Speedhouse verdedigde.

In de 30 minuten durende hoofdwedstrijd was Castro onverslaanbaar. In de 30 minuten durende wedstrijd nam de Amerikaan direct de leiding en ging met een voorsprong van 11.405 secs. als eerste over de streep. Om de tweede plek werd zoals altijd fel gestreden en daarbij stond Deflandre constant onder druk van zowel Dauenhauer als Bereswill. Uiteindelijk viel de beslissing in de allerlaatste ronde. Een solide wedstrijd van onze zuiderbuur Simon Pilate die voor het team van DF Racing zijn allereerste Top 5 klassering behaalde. De beslissing valt net zoals in real life op circuit Zolder.

2021 ENES 1


Uitslag
1 Andre Castro 17 17 ronden
2 Tobias Dauenhauer 17 ronden
3 Philipp Bereswill 17 ronden
4 Guillaume Deflandre 17 ronden
5 Simon Pilate 17 ronden
6 Paul Jouffreau 17 ronden
7 Henri Tuomaala 17 ronden
8 Stefano Guastaveglie 17 ronden
9 Santtu Vuoksenturja 17 ronden
10 Naveh Talor 17 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet