Retro

Retro: Ook dit jaar geen Le Mans Classic

IMG 5149

Vorig jaar kon de tiende editie van Le Mans Classic al geen doorgang vinden, waarop de organiserende instantie Peter Auto direct de periode van 1 tot en met 4 juli dit jaar als vervangende data de wereld in stuurde. Maar helaas, de realiteit is anders, dus ook door dit evenement gaat een streep. Nu is het de bedoeling om in juli 2022 de volgende Le Mans Classic te laten plaatsvinden, met een jaar erna direct weer een editie, want dat is het jaar waarin de 24 Uur van Le Mans zijn eeuwfeest viert.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar/R. de Boer

"Het is volstrekt onmogelijk om een afgeslankte vorm te organiseren van een evenement dat normaal gesproken 200.000 bezoekers trekt, die dan ook nog eens zouden moeten blijven zitten, dus zonder clubs, zonder verkoopstands, zonder activiteiten", stelt de organisatie in een verklaring. "Ondenkbaar", zo trekken de verantwoordelijke personen zelf al de conclusie.

"Het maximale door de overheid toegestane aantal personen laat het doorgaan op de geplande data niet toe", stelt Patrick Peter van de organiserende instantie Peter Auto. "En een evenement zonder publiek doet geen recht aan het eerbetoon aan de rijke historie van de lange-afstandsracerij." Peter gaat daarentegen nog wel uit van het doorgaan van de reguliere 24 Uur van Le Mans in augustus, waarbij de door hem georganiseerde historische klasse Endurance Racing Legends deel uitmaakt van het voorprogramma.

Ook Pierre Fillon, president van de Automobile Club de l'Ouest, verklaart: "Het organiseren van Le Mans Classic zonder publiek heeft geen zin. Dit evenement is gemaakt voor het publiek."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet