DTM

DTM: Nieuws van het rijdersfront: vrouw met Van Amersfoort-verleden, oud-F1-coureur en oud-Masters-winnaar

210323 DTM Floersch
Oud-Van Amersfoort-rijdster Sophia Flörsch start dit seizoen voor Abt Sportsline in de DTM

Het nieuws vanuit de DTM houdt aan. Twee weken voordat op het circuit van Hockenheim de eerste officiële tweedaagse test ter voorbereiding op het komende seizoen plaatsvindt, worden er meer en meer tot nu toe nog vakante stoeltjes gevuld. DTM-organisator Gerhard Berger krijgt daarbij ook de prominente namen die hij zo graag wilde, terwijl er voor het eerst sinds 2012 dit jaar ook weer een vrouw in de serie aan de start verschijnt. Vanuit Nederlands perspectief interessant: eerder kwam ze uit voor Van Amersfoort Racing.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

We hebben het uiteraard over de Duitse Sophia Flörsch – want voor zover we weten waren er in de rijke historie van Van Amersfoort Racing geen andere vrouwelijke coureurs voor het team actief. Flörsch reed in 2018 voor het Nederlandse team in het toenmalige FIA EK Formule 3, grotendeels in het voorprogramma van de DTM. De meeste aandacht trok ze in november van dat jaar met haar zware crash tijdens de Formule 3-Grand Prix van Macau, waarvan de gevolgen als door een wonder relatief beperkt bleven. In 2019 reed Flörsch met Van Amersfoort Racing in het Formula Regional-kampioenschap, vorig jaar kwam ze voor Campos Racing uit in de FIA Formule 3.

Inmiddels is Flörsch officieel ambassadrice van Schaeffler, een grote toeleverancier voor de automobielindustrie. Via die partner kwam ze aan een stoeltje in de DTM, om precies te zijn bij het team Abt Sportsline, dat met ondersteuning van Schaeffler een derde Audi R8 LMS voor Flörsch in de DTM inzet, naast de auto's van de al eerder aangekondigde Mike Rockenfeller en Sheldon van der Linde. Flörsch combineert de deelname aan de DTM met haar programma in het FIA WEC, waar ze onder andere als teamgenote van Beitske Visser in actie komt voor Richard Mille Racing in de LMP2-klasse.

210323 DTM JP
Christian Klien rijdt in drie evenementen met een McLaren van JP Motorsport

Met Christian Klien versterkt ook een oud-F1-coureur het DTM-deelnemersveld. De Oostenrijker, die voor Jaguar, Red Bull en HRT in de Formule 1 reed, zal tijdens de DTM-evenementen in Zolder, op de Nürburgring en in Assen in actie komen met een McLaren van het team JP Motorsport uit het Duitse Erkelenz, net over de grens bij Venlo. Klien komt ook in actie in de International GT Open, samen met Patryk Krupinski, mede-eigenaar van het team. Dat programma heeft prioriteit, zodat hij slechts aan drie van de acht DTM-evenementen kan deelnemen, maar voor 2022 plant het team JP Motorsport een volledig DTM-seizoen. De keuze voor McLaren verrast enigszins, omdat het team tot dusver met Mercedes actief was en in eerste instantie ook met het Duitse merk in de DTM wilde uitkomen. In een persbericht van het team uitte eigenaar Krupinski echter zijn ongenoegen over het feit dat Mercedes bepaalde teams extra ondersteunt.

210323 DTM Juncadella
Oud-Masters- en -Macau-winnaar Dani Juncadella rijdt voor GruppeM Racing

Wel met Mercedes rijdt het team GruppeM Racing, dat in november het eerste team was dat zich voor de DTM had ingeschreven. Nu staat ook de rijder vast: vandaag kondigde het Aziatische team aan dat de Spanjaard Daniel Juncadella voor het team in actie komt. Juncadella, voormalig winnaar van de Formule 3-Masters op Zandvoort, de Grand Prix van Macau en de F3-Euroserie, reed vijf seizoenen lang voor Mercedes en een jaar voor R-Motorsport Aston Martin in de DTM. Na een jaar afwezigheid maakt hij nu bij GruppeM Racing dus zijn comeback in de serie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet