VLN

VLN: Robert Kubica racet a.s zaterdag in de Groene Hel

F1-coureur Robert Kubica maakt a.s zaterdag zijn Nordschleife debuut in de Groene Hel. De 36-jarige  Poolse F1 rijder komt met een Porsche Cayman van ProSport Racing in actie. Voor hem is dit de eerste stap om de fel begeerde Nordschleife Permit te behalen. De A-Permit wordt toegewezen als de rijder capabel genoeg wordt geacht om met een GT3 op de Nürburgring Nordschleife te racen. Deze regel werd in 2015 na de crash van Jann Mardenborough ingevoerd.

2021 Kubica
Voor Alfa Romeo F1 testrijder werd vorig de drive enorm groot om op de Nordschleife te gaan racen. Kubica blijft een echte racer.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PROsport

Robert Kubica racet a.s. zaterdag in de Groene Hel
Sinds de invoering van de A-permit zijn meer dan 50 coureurs hiervoor geslaagd. De 285 pk sterke Porsche Cayman is de ideale lesauto om de Nordschleife permit te behalen. In het verleden slaagden Le Mans winnaar André Lotter, Earl Bamber, Porsche fabrieksrijder Matt Campbell, DTM runner up Jamie Green en de DTM broers Kelvin en Sheldon van der Linde.

Tijdens het DTM weekend vorig jaar, maakte de in Krakau geboren Kubica voor het eerst met de Nordschleife kennis en reed met een personenwagen talloze rondes. Daarna was de wens van de 97 wedstrijden tellende F1 deelnemer zo groot om ook op de Nordschleife te gaan racen. Die wens gaat nu in vervulling en hij begint met PROsport aan het "Nordschleife" avontuur.

Robert Kubica: "Dit is circuit is ongelofelijk. Die bochten zijn absoluut waanzinnig. Het verschilt totaal van de andere autosport."

Teameigenaar Christoph Esser: "We zijn er trots op om F-1 coureur Robert Kubica in ons team te mogen verwelkomen. Wij hebben onze Porsche voor Robert zo goed mogelijk geprepareerd zodat Robert zijn permit stap voor stap kan behalen." Oorspronkelijk stond de eerste stap afgelopen zaterdag gepland maar de testdag werd vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet